skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Nytt bakslag i hallfrågan för Vinslövs HK – kommunen backar

Allsvenska Vinslövs HK spelade förra säsongen sina Allsvenska matcher i Kristianstad Arena.
Furutorshallen var inte godkänd för spel, men efter ett beslut om att bygga om den för 10 miljoner kronor fick klubben dispens att spela vidare i sin egen hall.
Allt det faller nu när kommunen tillsammans med Sparbanksstiftelsen backat. Prislappen blev nämligen för dyr.

Finansiärerna, Hässleholms Kommun och Sparbanksstiftelsen, hade budgeterat med en ombyggnad för 10,4 miljoner kronor. Projektet inväntade anbud från byggfirmor och till slut inkom det två intressenter. Den billigaste prislappen: 18,5 miljoner. Delvis antas det bero på att byggmaterial blivit väldigt mycket dyrare i pandemins spår.
Därför avbryts nu projektet.
Projektledaren Mats Olsson uttalar sig till Kristianstadsbladet:
– Vi vet ju att vi har förväntningar på oss, från föreningarna och andra, och inser att det här får konsekvenser i något avseende.
Sex av de 10,4 miljonerna har Vinslövs Sparbanksstiftelse get klartecken till.
– Sex miljoner kronor var det sagt, och det är rätt så mycket pengar. Mellan 10 000 och 100 000 är vad vi i stiftelsen normalt sett ger till annat. Men vi har inte diskuterat frågan än. Först behöver vi se om kommunen kanske kan göra några revideringar av underlaget, ta bort någon del och på så sätt göra det billigare. Eller om det kanske går att hitta fler finansiärer eller sponsorer, säger stiftelsens ordförande Robin Gustavsson till Kristianstadsbladet.

Var ska då Vinslöv spela sina matcher i framtiden?
Kommunens representant Torsten Nilsson (i tekniska nämnden) menar att klubben har dispens för att spela sina matcher i Furutorpshallen säsongen ut och att det sedan finns en hall i Hässleholm som kan användas.
– Qpoolen är fullt användbar. Den ligger i kommunen, så de hamnar inte på bar backe. Det kanske inte är klubbens främsta val men den klarar åskådarantalet med råge. Qpoolen var ju dessutom ett alternativ redan från början.
Det stämmer dock inte.
Vilket Vinslövs HK:s Michael Holmström betonar.
– Det räcker inte med planer på utbyggnad, förbundet kräver protokollförda beslut för att ge dispens.
Vad som händer med dispensen nu borde rimligtvis vara att den dras in.
Och på tal om att Qpoolen är ett alternativ…
– Det är rent felaktigt. Qpoolen är inte alls fullt användbar. Den uppfyller inte arenakraven. Kommunen var på plats när den besiktigades och fick besked om vad som behöver göras, säger Holmström till Kristanstadsbladet,
Så. Vad händer nu?
– Antingen kan kommunen formulera om sitt beslut så att vi får dispens och kan spela i Furutorpshallen. Eller så justeras det som behövs justeras i Qpoolen. Eller så blir det spel i Kristianstad, en arena vi känner väl till och där vi vet att det fungerar, säger Holmström till Kristianstadsbladet och tillägger:
– Ser inte de styrande i Hässleholm PR-värdet i att ha ett elitlag som representerar kommunen både på hemmaplan och i allsvenska arenor runt om i landet?

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close