skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Inför seriefinalen: ”Senaste 2,5 säsongerna har BBK endast förlorat 4 av 45 seriematcher”

Hallå där… tränare Jonas Lindh i Borstahusens BK som imorgon möter Åstorps FF i seriefinal.

Ni är  just nu tabelltvåa i serien. Tolv spelade matcher och embart två förluster. Vad är segerreceptet? 
– Segerreceptet är väl att vi alltid går för seger och att vi inte nöjer oss med något annat. Vi har en bra trupp att jobba med, en bra mix av äldre rutinerade och unga hungriga spelare. Jobbar alltid hårt i försvarsspelet och har varit svåra att få hål på. Fungerar verkligen som en enhet, där alla kämpar för varandra och alla trivs i föreningen och då kommer segrarna också.

Var detta er målsättning innan säsongsstart?
– Har inte haft någon direkt målsättning. Bara skönt att komma igång och spela matcher igen.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Jag visste att vi skulle ha ett bra lag. Men att sikta på toppen har vi inte gjort då man i Coronatider inte kunnat spela träningsmatcher och därmed inte fått en känsla av var vi står.

Vilken spelare har imponerat mest på dig?
– Alla spelare imponerar på mig. Men en som sticker ut är vår kapten Viktor Nilsson. Han gör en aldrig besviken, alltid stabil under matcherna och håller ihop laget både på och vid sidan av planen.

I helgen väntas det bli en tuff match mellan er och tabellettan Åstorps FF. Båda lagen har samma poäng.
Vad vet du om era motståndare?
– Det jag vet om Åstorps FF är att det är ett mycket starkare lag än förra året. Har fått in rutinerat folk från högre divisioner. Verkar vara ett fysiskt lag och ett målglatt lag. Det kommer bli tufft såklart.

Hur slutar matchen och vem avgör?
– Om vi ska få med oss poäng från den här matchen behöver vi vara effektiva framåt. Tror inte Åstorp bjuder på många chanser. Sen gäller det ha koll bakåt, ligga rätt och var rejäla i och runt eget straffområde. Tror matchen kommer att sluta 1-1.

Vem blir er främsta utmanare om seriesegern?
– Detta är en seriefinal så jag tror att vi kommer följas åt ett tag till. Sedan tror jag Södra Sandby kan smyga med. Avslutningsvis måste jag bara berätta att på det senaste 2,5 säsongerna har BBK endast förlorat 4 av 45 seriematcher!

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close