skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK SimrishamnNyheter

IFK Simrishamn: ”Vi vet att vi är starka hemma så vi går alltid för seger på hemmaplan”

Hallå där…Micael Jakobsson, tränare i IFK Simrishamn som idag möter Ystads IF FF i seriefinal på Korsavads IP.

Vad är din förklaring till att det har gått så bra för er i år?
– Formen är ju bra. Vi har några vinster i ryggen så självförtroendet är bra och vi har go stämning i truppen. Våra styrkor är att vi tror på det vi gör och alla jobbar stenhårt för alla. Tyvärr inga svagheter

Efter tolv spelade matcher leder ni serien, ännu ingen förlust. Vad är segerreceptet?
– Vi har ett bra lag på pappret som även levererar ute på plan. Tolv obesegrade skulle jag vilja säga beror på att vi verkligen tror på det vi gör, ingen som faller ut ur ramen. Alla spelare jobbar stenhårt för varandra och pushar även om man inte kanske är den som startar för dagen. Sen att vi en tuff konkurrens om platserna i 11:an ser jag bara som ett plus. Dessutom har våra två målskyttar levererat när det verkligen har behövs.

Var detta er målsättning innan säsongsstart?
– Våran målsättning var innan säsongen att vara med i toppen hela vägen.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Min personliga målsättning var svår med tanke på att jag inte visste något om lagen här nere.
Men självklart vill man vara med i toppen och slåss om det.

Vilken spelare har imponerat mest på dig?
– Lucas Olsson, en väldigt bra mittback som har alla ingredienser för att kunna spela på en högre nivå. Även Jonathan Karlsen som verkligen spelar fotboll på ett fint sätt från hans mittfältsposition.

Idag är det en tidig seriefinal mellan er och tabelltvåan, Ystads IF FF på Korsavads IP. Vad vet du om dessa sedan tidigare?
– Alltid roligt med bra matcher. Har sett Ystad ett fåtal gånger under säsongen. Men ungt lag som spelar fin och snabb fotboll. Vi laddar upp som vi alltid gör. Det är inget mer bara för att vi möter just Ystad, vi möter bra lag varje vecka. Så alla måste komma förbereda på bästa sätt vilket motstånd det än är. Kommer gå ut och spela vårt spel. Vill ju vara det bollförande laget och använda den fina mattan att rulla boll på. Vi vet att vi är starka hemma så vi går alltid för seger på hemmaplan.

Vad krävs för 3 poäng?
– Det kommer krävas att vi gör jobbet först och främst. Gör vi det som vi sagt och gjort hittills så blir vi svårstoppade på lördag. Men vi har full respekt för Ystad som radat upp segrar med. Tror det kommer bli en bra fotbollsmatch mellan två lag som vill spela fotboll på marken.

Blir det seger?
– Svårtippat, tror det blir en jämn fight.

Foto: IFK Simrishamn

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close