skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Ur ordförandens perspektiv – Frida Myllenberg i Skanör-Falsterbo IF

Namn: Frida Myllenberg
Ålder: 42
Yrke: Egen företagare
Förening: Skanör-Falsterbo IF
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Jag har suttit med i styrelsen i snart tre år. Från och med 2021 som ordförande. Har en son som är aktiv i föreningen sedan 2013. Är även uppvuxen på orten och har själv gjort en kortare karriär som spelare i föreningen.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Idag är vi drygt 450 aktiva medlemmar fördelat på 15 olika årgångar.

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Ja, det måste vi säga att vi blev. Vi har under ett normalt år två större lokala evenemang som båda blev inställda både 2020 och 2021. Det har gjort att vi gått miste om viktiga intäkter i föreningen. Men vi tog tillfället i akt att under pandemin arbeta om hela vår värdegrund tillsammans med våra medlemmar och RF-SISU Skåne vilket vi är glada för idag, att vi förvaltade tiden väl.

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Innan pandemin hade vi en stabil ekonomi i föreningen. Idag har vi en ekonomisk situation som gör att vi är mer medvetna om våra val men samtidigt tror vi det är viktigt att fortsätta våga satsa oss ur denna utmanande tid och motivera våra ledare och spelare ännu mer.

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– Vårt mål just nu är att implementera vår nya “hjärtegrund” i föreningen så att den genomsyrar allt vi gör. Att så många barn och ungdomar på orten som möjligt ska vara aktiva i föreningen. Vi har även planer på att utöka våra träningsmöjligheter så vi kan växa och bli fler.

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
– Just nu har vi en stor ledarträff/utbildning inplanerad med RF-SISU Skåne där vi kommer presentera vår hjärtegrund. Vi kommer även att påbörja utbildningen “Försnack” för varje individuellt lag. Dessutom har vi ett par nyheter kommande säsong som fortfarande är lite hemliga.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Vi är en jämställd styrelse som består av hälften kvinnor och hälften män, vilket vi är väldigt stolta över. Både ordförande och vice ordförande är kvinnor. Jag är den första kvinnan som är ordförande sedan klubben grundades 1928, det var på tiden!

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Jag ser fram emot att få presentera vår hjärtegrund för alla våra medlemmar och för våra partners och sponsorer. Dessutom har vi ett avtal med en ny samarbetspartner under 2022 som kommer bli spännande och som kommer göra att vi kan utvecklas ytterligare som förening.

Avslutningsvis, tre snabba?
Vår eller Höst – Vår
Köttgryta eller Fiskgryta – Kött
Rödvin eller Vitvin – Röd

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close