skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Ur ordförandens perspektiv – Julia Hulteen i Hardeberga BK

Namn: Julia Hulteen
Ålder: 28 år
Yrke: Frisör
Förening: Hardeberga BK
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Jag började spela i damlaget 2011 som målvakt. Hamnade i Hardeberga av en slump när jag följde med en kompis för provträning. Efter något år blev jag lagledare för Hardeberga/Harlösas F97/98, och när dessa tjejer flyttade upp till damlaget blev jag lagledare även där. Valdes in i styrelsen 2013 som vice sekreterare och 2021 valdes jag till ordförande. Sedan 2018 håller jag mig till administrativ roll i föreningen, hoppar in som lagledare i både dam och herrlag om det behövs. Gjorde ett försök till comeback på planen 2020 men korsbandet gick av och nu är skor och handskar lagda på hyllan.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Idag har vi 6 lag och ca 85 aktivt spelande medlemmar. Utöver detta har vi 8 hedersmedlemmar och 114 medlemmar i våran stödförening.

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Precis som många andra föreningar tvingades vi ställa in både den årliga loppisen och cuperna vi anordnar. Visst märks detta av på många sätt men jag tycker ändå att vi klarat oss hyfsat bra trots allt! Till viss del har vi fått ekonomisk ersättning men pengar är inte allt, jag tycker att det märks av att gnistan varit lite låg när det inte varit matcher och träningar va begränsade. Pandemin har ju även gjort att vissa utgifter för oss försvunnit pga att vi inte haft anmälningsavgifter till cuper osv att betala, aktiviteter för lagen utanför fotbollen som vi brukar bidra med har varit ytterst få samt materielbehovet har varit lägre än vanligt.

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Vi har en ganska stabil ekonomi skulle jag vilja säga. Föreningen har funnits länge och nästan allt jobb görs ideellt. Men såklart är det tuffare tider nu jämfört med förr, det kryllar inte av eldsjälar och mycket tjänster tvingas vi köpa in numera. Men jag tycker ändå att vi är på en stabil nivå och behöver inte vända upp och ner på varenda krona.

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– Att ha lag i så många åldersgrupper som möjligt är självklart ett mål. Vi har även planer på att göra en tjejsatsning. Självklart är vårat mål också att alla ska få spela fotboll och känna både glädje och trygghet i föreningen. Hos oss är alla välkomna.

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
– Vi håller tummarna för att 2022 kunna genomföra våra cuper framförallt. Vi har även gjort en stor renovering av våran klubbstuga under året som gått och hoppas kunna inviga den tillsammans med både damer, herrar, ungdomar.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Detta är verkligen viktiga frågor att jobba med och jag personligen tror att det är bäst om man har en jämställd balans i styrelsen. Hos oss har det varit övervägande män men minst två kvinnor under alla mina år, nu är vi 7 personer varav 3 är kvinnor. Så just nu har vi den bästa tänkbara konstellationen, infallsvinklar från många håll.

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Privat ser jag väldigt mycket fram emot att jag tar steget från anställd till att driva eget företag. Är riktigt taggad på detta och det känns som en milstolpe i min karriär, vilket är kul. Som ordförande och fotbollsmässigt ser jag fram emot ett förhoppningsvis ”vanligt” år. Eftersom jag blev ordförande under pandemin så har det varit mycket beslut kring Corona som oftast varit att ställa in saker. Så nu hoppas jag på ett år där vi kan satsa på att genomföra evenemang.

Avslutningsvis, tre snabba
Vår eller Höst – Vår
Köttgryta eller Fiskgryta – Köttgryta
Rödvin eller Vitvin – Vitvin

– Avslutningsvis vill jag uppmuntra alla som på något sätt har anknytning till en idrottsförening att engagera sig på något sätt. Det är väldigt kul att sitta i en styrelse och faktiskt kunna påverka och bidra. Ju fler som hjälper till desto roligare och lättare bli arbete. När jag kom till mitt första styrelsemöte hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag en dag skulle hålla i dessa möten och jag är så stolt över hur mycket jag växt in i min roll under dessa år.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close