skanesport_desktop-panorama-1

Ariana FCFotbollNyheter

Ur sportchefens perspektiv – Omid Hushmand i Ariana FC

Namn: Omid Hushmand
Ålder: 31
Förening: Ariana FC
Roll: Sportchef

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Grundade föreningen 2015. Klev in som spelande sportchef och gör det fortfarande i min sjätte säsong.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Ungefär 160 aktiva medlemmar med 5-6 ungdomslag och ett herrlag. Ett antal lag fick läggas ner under pandemin.

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Vi har som alla andra föreningar fått ställa in saker och ting och har helt enkelt fått anpassa oss efter situationen. En förening som Ariana FC som drar till sig enormt mycket publik under matcherna och har en hygglig inkomstkälla där blir såklart hårt drabbad av pandemins tomma läktare. Sedan har vi fått lägga ner några ungdomslag och ett b lag pg.a motivationen och andra diverse orsaker under denna pandemi.

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Tack vare våra fantastiska supportrar & sponsorer så klarar vi oss!

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– Oh ja, vi har en del mål med vår förening, stora sådana. Först och främst vill vi etablera oss som en elitklubb inom svensk fotboll. Ett annat mål är att ha ett kvalitativ verksamhet på damsidan så som på herrsidan inom sinom tid.

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
– Att lägga nästa växel på ungdomsverksamheten och anordna en stor gala för fansen där man firar A-lagets plats i nästa års div 2, förhoppningsvis.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Vi har givetvis jobbat hårt för att engagera kvinnor i vår förening och i ärlighetens namn så har intresset varit svalt, men om någon där ute som läser detta och är redo att ta sig an utmaningen är välkommen att kontakta oss. Våra dörrar är öppna för kvinnorna.

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som sportchef i föreningen och dels som privatperson?
– Som sportchef ser jag framemot att vi ska fortsätta som förening driva samhällsfrågor vid sidan om fotbollen, och fortsätta sätta färg och smak på svensk fotboll med allt vad vi står för och gör. Fortsätta engagera och inspirera fler och fler människor. Ser framemot att få alla i och runtomkring Ariana FC att må bra. Sedan ser jag framemot att fira en serieseger! Som privatperson ser jag framemot att bli pappa för första gången, förhoppningsvis till ett helt och friskt barn.

Avslutningsvis, tre snabba
Vår eller Höst – Höst
Köttgryta eller Fiskgryta – Kött
Rödvin eller Vitvin – Stilla vatten tack

Skulle också vilja skicka en bamsekram till alla riktiga hjältinnorna där ute, dvs mammorna. Ni är helt enkelt bäst!

Foto: Nisar Mirza

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close