skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollNyheter

Bildspecial: Askeröds IF – Södra Rörum BIK

Det tog endast 6 minuter innan Askeröds första mål satt i motståndarnätet. I halvtidsvilan stod det redan 5-0 till hemmalaget. Bortalaget Södra Rörum BIK stretade emot och försökte att spela men kom aldrig in i matchen.

Resultat: 9-0 (5-0)

Målskyttar: Fredrik Boström, Rasmus Ek, Fredrik Ignberg x2, Jonas Wilson, Viktor Magnusson x3 och Johannes Kylli.

Ass tränare Rickard Persson i Askeröd:
-Vi fick göra lite ändringar i startelvan inför matchen och fick bra utdelning på dessa. Extra kul att vi kan/vågar att starta med 16-åriga Erik Dahlgren från start i backlinjen. Vi får ett tidigt mål där vi har bra fart i anfallsspelet, något vi saknat de två senaste matcherna. Därefter växer självförtroendet allt eftersom matchen går och målen trillar in. Bra jobb av alla i laget som klarar att hålla fokus uppe i 90 minuter. Extra plus till Erik som går in och är nästintill felfri i sin startdebut. Även Rasmus Ek förtjänar plus för sin delaktighet i nästa alla nio mål vi gör framåt. Även kul att 16-åriga Anton Edvardsson för göra sin A-lags debut och får spela fram till ett av målen direkt.

Ass tränare Aron Anderson i Södra:
-Vi kliver in i matchen med väldigt tunn tropp. Där vi saknar för många ordinarie spelare. Matchen börjar väldigt tuff där vi inte löser deras 3-5-2. Vi släpper in 3 mål innan vi ändrar om i laget för att lösa deras mötande anfallare. Efter ändringarna löser vi förspelet centralt. Men Askeröd har lösning på detta genom att använda sina snabba kantspelare och anfaller där istället. Går in i halvlek med resultat 5-0 till Askeröd och det gäller det bara att glömma och försöka spela en bra andra halvlek. Vi gör en helt okej insats i ca 20 min i andra. Sen kommer 6-0 och all luft går ur laget. En match man bara vill glömma.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close