skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Tre skånska klubbar prisade i Lundqvists 30/30- fond

Varje år väljer Henrik tillsammans med Unibet ut 30 olika idrottsföreningar från landets alla hörn, som belönas 30 000 kronor till sin verksamhet. Detta år har hela tre skånska föreningar vunnit, nämligen Lunds Karateklubb, Trelleborgs Gymnastics och Frosta Polar Bears från Höör.

Motiveringarna lyder:
Lunds Karateklubb
”Karate för alla” och ”Karate hela livet” är ledorden att följa i denna förening. Här finns träning för barn och föräldrar, seniorer och funktionsvarierade. Ni använder dessutom karate som integrationsverktyg, anordnar inspirerande läger och driver vänskapsprojekt med en klubb i Kongo. Ett föredöme för hur idrotten och föreningslivet kan göra skillnad på riktigt.

Trelleborgs gymnastics and dance club
Aerobic gymnastics må vara en av Sveriges minsta gymnastikgrenar, men hos TGD står den i centrum.
Här finns en gemenskap och idrottsglädje som räcker till alla, från nybörjare till de som vill ta nästa steg och sätta aerobic-Sverige på kartan. Med arrangemang som ”TGD Open” visar ni att det viktigaste är att alla får vara med och ha roligt, utan prestationskrav.

Frosta Hockey Polar Bears
En förening som vill sänka trösklarna och få fler att upptäcka ishockey, men också vara en jämställd och inkluderande plats, där man knyter vänskaper och stannar kvar i många år. Det är imponerande hur ni lyckats växa föreningen med nästan 100 procent på en säsong, bland annat genom att aktivera fler tjejer och äldre nybörjare. Ett starkt kvitto på att ni är på rätt väg.

30/30-fonden startade 2019 och har hittills delat ut totalt 2,7 miljoner kronor i syfte att belöna och uppmärksamma föreningar som verkar för en schysst och inkluderande idrottskultur.
– Stort grattis till alla vinnare och tack för ert hårda arbete för en schysst och inkluderande idrottskultur, det betyder enormt mycket. Tack också för alla fantastiska ansökningar till 30/30-fonden. Det har varit otroligt kul att läsa om allt det fina arbete som görs ute i landet, säger Henrik Lundqvist.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close