skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Linus Ahlberg, tränare i Billeberga GIF: ”Jag är väldigt stolt över killarna”

Höstsäsongen är här och serierna har kommit strax över halvtid. Vi har pratat med tränare Linus Ahlberg i Billeberga GIF som återfinns i toppen av tabellen.

Ni ligger i toppen i tabellen. Det skiljer endast tre poäng mellan er och nuvarande serieledarna, Tågarps AIK. Positiv känsla?
– För det första så har vi ledare en väldigt bra och sammansvetsad trupp att jobba med i veckorna, vilket underlättar väldigt mycket. Vi är väldigt måna om att spelarna trivs tillsammans och ser just gruppdynamiken som en av de främsta nycklarna till att utvecklas tillsammans. Vidare har vi fått jobba med i stort sett samma trupp nu under vår tid i klubben, drygt 1,5 år, och den kontinuiteten har varit viktig för oss.

Var detta er målsättning innan säsongsstart?
– Vår målsättning inför säsongen var att inte bli sämre än fjolårssäsongen där vi missade kvalplatsen med en hårsmån. I år ville vi framförallt vara med och störa förhandsfavoriterna i serien. Utmana om förstaplatsen som ger avancemang till division fem. Är många bra lag i toppen, där samtliga egentligen förtjänar att ta steget upp sett till kvaliteten på trupperna.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Min personliga inställning är alltid att vinna, oavsett vad det gäller, så givetvis hade jag en förhoppning om att vi skulle vara ett av lagen som utmanar om en topplacering i tabellen. Sedan måste man vara ödmjuk inför uppgiften och inse att där är många lag med samma inställning som kommer göra resan svår för oss. Jag är väldigt stolt över killarna hittills där vår breda trupp varit extremt skadedrabbad på sistone, men alla har verkligen tagit sig samman och bidragit på bästa sätt. Men sett till kvalitén på truppen så är det rimligt att förvänta sig att vi ska vara med i toppen strax under Tågarps AIK, Vallåkra IF och Alegria FK.

Vilken spelare har imponerat mest på dig?
– Brukar vanligtvis inte vilja prata om enskilda spelare, utan snarare lyfta fram och fokusera på vad vi som lag gör bra och vilka steg vi tar tillsammans. Men om jag ska frångå det och nämna någon spelare så är det David Hansson. Han har, egentligen sedan jag tog över inför säsongen 2020 varit den genomgående bästa spelaren för oss och verkligen tagit stora kliv i utvecklingen.

Avslutningsvis, vem blir er främsta utmanare om seriesegern?
– Samtliga tre lag som är före oss just nu i tabellen är väl det rimliga svaret. Tågarps AIK har mycket rutin och många spetsspelare med division 6 mått. Vallåkra IF är ett rutinerat, cyniskt och fysiskt gäng och Alegria FK är det mest spelskickligaste laget i serien. Det blir en lång höst där det förmodligen kommer avgöras i slutomgångarna.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close