skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSvalövs BK

Svalövs BK: ”Fokuset har legat på att skapa ett lag och team som arbetar tillsammans mot samma mål”

Hallå där…Issa Manglind, tränare i Svalövs BK som just nu skuggar Dösjöbro IF i toppen av division 5 västra .

Ni återfinns just nu på den övre delen av tabellen. Vad är segerreceptet?
– Vi har sedan starten av året haft en mindre trupp (ca 22st) som kontinuerligt varit på träningarna, mycket högre tempo på träningarna än mina tidigare år i SBK. Alla spelare har varit beredda att lägga ner den kraft och fokus som krävts för att utvecklas både som individ och lag tillsammans, större fokus på laget än jaget bland årets spelare och framförallt alla spelare har jobbat mkt hårt på alla träningar och matcher. Fokuset har legat på att skapa ett lag och team som arbetar tillsammans mot samma mål. Inga individer i laget har ”gnällt” eller tyckt att de vet eller kan mer fotboll än de andra i truppen. Vi har en bra harmoni och glädje i laget/truppen och så vill föreningen att vi fortsätter även kommande år i SBK, detta är ett långsiktigt och hållbart koncept.

Var detta er målsättning innan säsongsstart?
– Att etablera oss i division 5, bli starka tillsammans.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Jag hade inte kalkylerat i något alls. Mitt fokus har legat i att skapa ett lag som utvecklas hela tiden tillsammans. I en intervju tidigare i år med Skånesport lovade jag ”dem som följer oss kommer få se något mkt intressant”.

Vilken spelare har imponerat mest på dig?
– Alla spelare har imponerat på mig, de har höjt sig allihopa.

Avslutningsvis, vem blir er främsta utmanare?
– Jag har ingen aning för vi fokuserar bara på nästkommande match, en match i taget och fullt fokus på det, inget annat.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close