skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Robin Sippola inför helgens match: ”Får vara kaxig och säga att jag avgör”

Hallå där…Robin Sippola, skyttekung i Janstorps AIF.

Inför morgondagens match återfinns ni på femte plats i tabellen och Svedala IF ett par placeringar under. Vad vet du om motståndet?
– Vet ganska mycket om Svedala. Känner Ume som är tränare väldigt bra. Förutom att vi är nära vänner så är vi gamla tränarkollegor från förra säsongen i Janstrops damlag. Sedan har jag mött Svedala en gång under säsongen, ett tufft lag att möta med framförallt ett fint kollektiv.

Någon speciell vi ska hålla ett extra öga på?
– Om du syftar på i Svedala så är det Ume vid sidan som man ska ha ett extra öga på…ha ha ha.

Hur är status i truppen? 
– Tyvärr har vi några få med långtidsskador som är borta, som i alla lag så här sent i säsongen. Men tycker vi har en bred och slagkraftig trupp som vi behöver inför helgen. Själv har jag varit sjuk i veckan men ska vara redo till match.

Vilken är din favorit position?
– Svår fråga. Har använts på många positioner de senaste åren, och i år som anfallare. Men måste säga att jag trivs bäst som en offensiv mittfältare, vilket jag tyvärr inte spelat på ett bra tag. Man spelar där man behövs.

Dina styrkor och svagheter?
– Tycker själv jag är ganska allround fotbollsspelare. Men min starkaste sida är nog spelförståelsen, att med hjälp av den bli rättvänd snabbt och driva boll mot ett försvar. Svagheter finns där med såklart. Det som visat sig tydligt i år är att kylan när man kommer fri inte riktigt har varit där. Så det är något jag får jobba på.

Du leder ändå den interna skytteligan med 10 mål. Kommer vi att hitta ditt namn högst upp i skytteligan när säsongen är slut?
– Förhoppningen och målet är ju att vinna skytteligan såklart. Men där är några duktiga spelare i Skegrie BK som blir tuffa att ta sig förbi. Men jag ska göra allt för att det blir jag som är högst upp.

Förra mötet er emellan vann Svedala med 2-1. Vad krävs för vinst och tre poäng?
– Det krävs att vi tillsammans som ett lag tar jobbet och litar på vår förmågor och spelar den fotboll vi kan, sen krävs det att jag sätter mina lägen.

Hur slutar matchen och vem avgör?
– Matchen slutar 3-1 till oss. Något annat svar än att jag avgör är ju tråkigt. Får vara kaxig och säga att jag avgör.

Foto: JAIF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close