skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

FC Näset: ”Varje match tar vi ut 16 startspelare och då får vi ändå ställa duktiga killar utanför”

Hallå där…Jonatan Nilsson Kvist, styrelseledamot och lagkapten i FC Näset som tyvärr missat stora delar av denna säsongen pg.a sjukdom.

Efter 13 spelade matcher leder ni serietabellen. Vinst i samtliga matcher och maximal utdelning, imponerade. Vad är din förklaring?
– Det finns många förklaringar. Laget har en otrolig sammanhållning, alla jobbar för varandra och visar hjärta men framförallt så visar killarna upp den kvalitén vi alltid vetat om att de besitter. Samtidigt har vi fått en bra bredd i truppen i år. Varje match tar vi ut 16 startspelare och då får vi ändå ställa duktiga killar utanför. Men det behövs, säsongen är lång och det blir alltid bortfall och skador. De nya tränarna Phil Beach och Tony Kvist har också implementerat ett system och spelsätt som alla tror på fullt ut.

Vilken position trivs du bäst i när du väl spelar?
– Nu har det inte blivit något spel i år pg.a problem med postcovid för min del. Jag siktar på comeback nästa år, och då förhoppningsvis i division 5. Men i vanliga fall är jag en ganska all-round spelare. Kan spela överallt men trivs bäst då jag får vara med och fördela spelet. Har spenderat mest tid som mittfältare eller ytterback

Dina styrkor och svagheter?
– Styrkorna är bollvinnare, teknik och öga för spelet. Svagheten är nog snabbheten på längre ytor.

Ni har ett kort matchuppehåll till den 3 oktober då ni möter ni Västra Ingelstad IS som ligger femma i tabellen. Blir det ny vinst?
– Vi har bra koll på Västra Ingelstad, vi har ju mött de mycket genom åren. De är ett bra lag som om de får vind under vingarna i matcher blir svårslagna. De har ett bra kollektiv.

Vad kommer ni ska fokusera på under era kommande träningar i veckan?
– Avslut, avslut och avslut. Nej men alla de chanser vi skapar varje match borde vi kunna göra lite fler mål tycker jag. Det är dock dumt att gnälla då vi har 13 raka vinster…haha.

Avslutningsvis, vad gör du när du inte spelar fotboll?
– När jag inte spelar fotboll blir det mycket administrativt jobb med FC Näset, men det är bara kul då jag och resten av styrelsen är mycket bra vänner allihopa. Utanför så studerar jag Fastighetsförmedling vid Malmö Universitet samtidigt som jag arbetar som Mäklarassistent på Malm Persson Fastighetsbyrå i Vellinge.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close