skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Höga toppar när OV tog bekväm arbetsseger

OV Helsingborgs första seger i Allsvenskan är ett faktum.
Torslanda sprattlade så gott de kunde, men till slut vann hemmalaget enkelt med fem bollar.
I fokus: den danska playmakern som i sömnen levererade 13 mål.

Det hann gå fem minuter, sedan var spänningen om inte borta så åtminstone kraftigt reducerad.
OV hade glidit upp i 5-1 utan att förtas, även om Torslandas keeper var på de tre första OV-målen.
På läktaren satt Mattias Thynell och Albert Månsson som båda är i full träning, men ännu inte i matchdugligt skick. Där satt även Miguel Mbumba som har ett skadat finger och måhända blickade de ner lite oroligt på Viktor Hedin som visserligen startade matchen efter sina ljumskproblem – men som efter bara några få minuter kastade in handduken och intog ryggläge med högerbenet i högläge. Obra… Åtminstone ur ett framtidsperspektiv.
För Torslanda var mer E6-resenärer än knivskarpa motståndare denna gång. 13-5 efter en dryg kvart fick till och med de mest inbitna OV-supportrarna att släppa matchen med blicken för att stirra ner i mobilen och bita sig i läppen av sina Tinder-notiser. Om inte annat när Hisingens handbollshuttare tog timeout för andra gången.
OV har väldigt höga toppar – när de väl fokuserar fullt ut.

Det är väl inte helt otänkbart att Helsingborgsspelarna också kände av att matchen lutade rätt kraftigt, för i ett par anfall i följd stod de lite grand på hälarna i försvaret och funderade på om de skulle beställa kebab eller pizza på vägen hem via Frikkos Pizzeria (bästa alternativet är att kombinera).

Torslanda klängde sig fast i matchen så länge det gick. Ungefär som den ö den här intill fastlandet. Att ligga under med fem bollar mot ett OV som gick på autopilot var bra gjort och dessutom fick de energi av minsta lilla framgång.
Sju minuter in i andra halvlek var det plötsligt match igen; 20-17.
Om det var spännande?
Nja, det var lite mer en artighhetsinbjudan.
Hemmalaget hade hela tiden en armlängds avstånd och såg till att segla sina två poäng i hamn. 32-27 stannade det på till slut.

Casper Lindgaard Holmen stannade på 13 mål. Dansken som styr det mesta på nio meter gjorde det utan att studsa fram som en Red Bull-tankad tonåring på Gröna Lund. Snarare släpade han sig stundvis fram, för att sedan explodera i en rörelse eller på straff skicka in en torped i krysset.
– Vi tränar mycket just nu och har skador på viktiga positioner, det tar på krafterna att gå runt på rätt lite folk, säger Casper efter matchen med en ispåse mot axeln.
Det var lite som att ni var ute och promenerade med hunden, men hade olika längder på kopplet.
– Ja, det kändes stabilt hela vägen. I paus pratade vi om att de skulle komma in med 100 procentig inställning i början av andra halvlek, men var lite loja de första tio minuterna. Totalt sett var det ett steg fram jämfört med Kungälv, framför allt försvarsmässigt.

Varför blev det Helsingborg för dig?
– Jag hade bestämt mig att lämna Fredrikshamn för ett tag sedan, men stannade ett extra år eftersom pandemin höll i sig. I julas fick jag ett erbjudande från Toni Johansson som lät intressant och jag gillade såväl klubb som lag.
Förändrades inte mycket när OV åkte ur?
– Jo. Det var sagt att jag inte skulle vara aktuell om de åkte ner.
Vad fick dig att komma till Helsingborg ändå?
– Upplevelsen att spela utomlands. Laget ser intressant ut med unga hungriga spelare som gillar att träna. Dessutom skulle jag få en stor roll som playmaker. Jag trivs med att sätta igång anfallsspelet och i OV har vi fått ihop de bitarna både snabbt och smidigt.

Att målsättningen är Allsvenskan finns det ingen i vare sig lag eller klubb som hymlar med. Måhända har OV ett bättre lag i Allsvenskan än man hade i Handbollsligan – dit man ska åter snarast möjligt.
– Vi vet vad vi måste göra för att gå upp i Handbollsligan; vi ska träna som ett Handbollsligelag och håll en hög sömn nivå hela säsongen.
Vad har du fått för intryck av Allsvenskan som serie?
– Nivån är hög, lagen spelar ganska snabbt och det krävs mycket fysik. I Danmark lite snabbare och mer tekniskt, men det är mer man-man-spel i Sverige vilket passar mig fint, säger Casper Lindgaard Holmen

Nästa uppgift: Obesegrade Real Vinslöv på fredag kväll.
Och på tal om framtida uppgifter. Det vankas även kvartsfinal i Svenska Cupen mot IFK Kristianstad. Men vilket speldatum det blir är ännu inte spikat.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close