skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Stehags AIF: ”Nu är vi väldigt svårslagna så förhoppningarna om serieseger lever”

Hallå där…Henrik Månsson, tränare i Stehags AIF.

Ni återfinns just nu på den övre delen av tabellen. Vad är framgångsreceptet?
– Vi har ända sedan januari varit mycket folk på träningarna vilket ger en väldigt bra konkurrenssituation. Precis som andra lag så drabbas även vi av skador, avstängningar, sjukdomar och annan frånvaro, men vi kan ändå alltid mönstra 16 duktiga fotbollsspelare till varje match. Som exempel kan nämnas att vi av olika anledningar kommer behöva byta minst sju spelare från senaste matchtruppen till matchen mot Kävlinge Harrie på söndag, men det är inget jag är orolig över. Alla våra spelare är fullt införstådda med vad som krävs och förväntas när man tar på sig Stehagströjan inför match. Vi har också en bra mix mellan rutin och ungdom och alla i truppen har möjlighet till kontinuerlig matchträning eftersom vi förutom vårt representationslag har två reservlag i seriespel. En annan viktig sak jämfört med tidigare säsonger är att vi sällan faller igenom i matcherna. Innan har vi haft svårt att vända matcher om vi har hamnat i underläge, men nu har vi tro på oss själva och mental förmåga att vända på matcherna. Vi har generellt en hög lägstanivå och har väsentligt förbättrat vårt försvarsspel, vilket har resulterat i att vi släpper in få mål och det krävs mycket av våra motståndare för att de ska få hål på oss.

Var detta er målsättning innan säsongsstart?
– Vi hade, och har fortfarande, som målsättning att vara med i den absoluta toppstriden. Det är ju ett speciellt år med tanke på att kvalspelet är borttaget, så det är bara ett lag som går upp. Därmed blir varje match väldigt viktig när man är med och slåss i toppen. På samma gång kan det bli många matcher mot slutet som helt kommer sakna betydelse. Vilken påverkan detta kommer att ha återstår att se. För oss gäller det att ta så många trepoängare som möjligt för att sätta press på de andra topplagen.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Förhoppningarna fanns så klart, men så som försäsongen såg ut (med restriktioner och utan träningsmatcher) så var det svårt, för att inte säga omöjligt, att veta hur vi skulle stå oss gentemot de andra lagen. När vi sedan dessutom inledde med förlust i seriespelet så kanske ett visst mått av tvivel infann sig. Men sedan har vi blivit bättre och bättre hela tiden och nu är vi väldigt svårslagna så förhoppningarna om serieseger lever kvar, förhoppningsvis ända fram till den 21 november.

Vilken spelare har imponerat mest på dig?
– Tycker det är viktigt att poängtera att vi inte hade legat där vi gör om inte alla i gruppen hade imponerat på mig. Olika spelare imponerar på olika sätt; med sitt fotbollskunnande, med sitt ledarskap, med sin träningsflit, hur man agerar utanför planen och så vidare. Men om jag ska lyfta fram en enskild spelare som har stuckit ut, utifrån de förväntningar jag hade på truppen inför säsongen, så är det vår målvakt Philip Widell. Han kom upp från juniorlaget inför säsongen och hade där mestadels agerat utespelare. Under de första veckorna av säsongen testade han både som målvakt och som utespelare och efter ett tag bestämde han sig för att han ville satsa på att vara målvakt. Det är vi väldigt glada för idag då han har bidragit med mycket fint och tryggt målvaktsspel och räddat poäng till oss i flera matcher.

Avslutningsvis, vem blir er främsta utmanare om seriesegern?
– Allt tyder på att det är Dösjöbro. Vi möts på Gyavallen om två veckor (9 oktober) och det är en match vi verkligen ser fram emot. Laget som går segrande ur den duellen tror jag är det laget som till slut vinner serien.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close