skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Grov misshandel och dödshot – i pausen i division sex-match

Matchen mellan FF Vuk och Liria i Malmöregionens division sex-serie kom att handla om annat än fotboll.
En spelare i Vuk blev svårt misshandlad av en spelare i Liria – så till den grad att den drabbade fick käkfrakturer och tvingades till akut operation.

De båda spelarna ifråga rök ihop redan under matchen i första halvlek i en situation som slutade i att Vuk-spelaren fick gult kort och Liria-spelaren blev utvisad.
När de båda spelarnas väg korsades under pausvilan eskalerade situationen. Vuk redogör för händelsen:

”FF VUK bestämmer sig för att ta sig till omklädningsrummet. På väg till omklädningsrummet ser *** Lirias kapten i civila kläder och bestämmer sig för att gå dit och be om ursäkt för att de hade tjafsat mot varandra tidigare. När *** närmar sig Lirias kapten tar *** upp handen och säger förlåt, i samma tillfälle tar Lirias kapten en sving med en knuten näve mot *** ansikte. Den träffar honom 2 gånger i käken och därefter så vänder han sig om och tar sig för huvudet då smäller Lirias kapten han igen bakifrån mot ansiktet. FF VUK spelarna delar upp allt och stoppar händelsen. Lirias kapten skriker tvärs över till andra sidan att han ska döda ***. FF VUK tillkallar ambulans och polis till platsen. Efter 45 min får*** reda på att han har en fraktur i käken och måste åka in till akuten i Malmö. Där vårdas han av sjukvårdspersonal och får reda på att han måste åka vidare till Lund för en operation. Han får reda på att om smällen hade varit 1 cm högre upp så hade han inte kunnat le resten av livet, samt att det var 4 cm ifrån tinningen. *** tillstånd är inte de bästa idag då han har mycket smärtor och inte kan prata eller äta”.

Händelsen är nu ett ärende hos både Polisen samt Fotbollsförbundet.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close