skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Lyckat arrangemang av Öresunds Cup – ”En cup med stor potential för OV”

OV Helsingborg arrangerade, mitt under rådande pandemi, Öresunds Cup – en liten oas i en turneringstörstande handbollsvärld.
– Vi hade en bra turnering i ett miniformat. Det blev ett perfekt förstagångsformat för oss och det är en cup med stor potential för OV, säger Dennis Pettersson.

Att arrangera en turnering under rådande omständigheter ställer såklart sina krav.
Öresunds Cup avgjordes nu i tre klasser med sammanlagt ett 30-tal lag. F16-klassen blev helt full med sina 16 lag.
– Det som var kul var att vi fick med lag från Skuru, Spånga, Lindesberg, Sävehof och Trollhättan, bland annat. Allt kunde avhöras i tre olika hallar i Arenan och Idrottens Hus under tre speldagar.
Ett danskt lag fanns med i listorna, Rudersdal, men sannolikt kommer det bli fler i framtida upplagor.
– Vi hade stor konkurrens med turneringar i Danmark denna gång och jag kan tänka mig att cupen kommet att spelas någon vecka tidigare nästa år, i slutet av augusti eller början av september.
– Vi ser även över möjlighet att samarbeta med en klubb i Helsingör och hoppas kunna spela matcher på andra sidan sundet. Det ska ju vara en internationell touch på det.
Ni i OV Helsingborg har ju beachandbollsturneringen – är det någonting ni har nytta av nu sett till organisation och administrationP
– Nja, detta är någonting helt annat. Faktum är att vi har en helt annorlunda organisation för Öresunds Cup; vi försöker att inte slita på varandras organisationer. Det är 100-tals personer involverade på beachen, här är det mer slimmat.
Vad är målsättningen 2022?
– Målet är fylla alla klasser med 16 lag och att skapa en turnering där lag som vanligtvis inte stöter på varandra möts. Sedan hoppas och tror jag att Öresunds Cup kan växa allt eftersom, säger Pettersson.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close