skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Ur ordförandens perspektiv – Ulrika Magnusson i Trollenäs IF

Namn: Ulrika Magnusson
Ålder: 50
Yrke: Skoladministratör
Förening: Trollenäs IF
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Jag har varit Trollenäsare i hela mitt liv. Följde med min pappa som liten. När sonen Wiktor började spela engagerade jag mig mer aktivt i klubben genom att bli ledare och efter ett tag även ungdomsansvarig. Sen några år tillbaka är jag ordförande.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Mellan 200-250 och 11 lag igång.

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Ja, vi har tvingats ställa in våra stora cuper, Sportlovscupen och Allahelgona cupen.

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Vi har god ekonomi.

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– Har börjat jobba aktivt med Röda tråden som vi kallar det. Behöver få ihop klubben med samarbete över laggränserna, ge alla fantastiska ledare det de behöver i utbildningar osv. Fotboll för alla är viktigt för oss, alla är välkomna och vi hoppas kunna utöka den verksamheten vi bedriver i dag.

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
– Kommer att fortsätta utveckla vår fina idrottsplats Trollevallen med lite inköp och bygge.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Ingen fråga som vi jobbar aktivt med men ser det inte som ett problem hos oss. I styrelsen är vi tre ledamoter som är kvinnor.

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Att vi kan fortsätta att bedriva en bra verksamhet som vi tar med oss in till nästa säsong. Har ett bra samarbete mellan senior, U-19 och P15 som vi vill bygga vidare på. Och med den Röda tråden få igång detta i hela föreningen. Jag hoppas att vårt A-lag kommer fortsätta att spela bra och ta hem seriesegern. Privat hoppas jag att man ska kunna komma igång med att gå på konserter, teatrar igen på riktigt. Även se idrott live igen, HIF är mitt lag efter Trollenäs och en plats i Allsvenskan hade suttit fint.

Avslutningsvis, tre snabba
Vår eller Höst – Vår
Köttgryta eller Fiskgryta – Fiskgryta
Rödvin eller Vitvin – Till fiskgrytan vitt, annars rött

Avslutningsvis måste jag säga att vi är så tacksamma för alla engagerade ledare, föräldrar, spelare, styrelsen som gör det möjligt att bedriva en ideel förening. Alla är välkomna, det finns plats för fler så det är bara att ta kontakt med oss.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close