skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNK OlympicNyheter

Anders Grimberg: ”Vi kommer att få ligga på en hög nivå för att ta en ”trea””

Division 2 södra är inne på sin tjugonde omgång där Karlskrona leder serien med 34 poäng och två matcher mer spelande än tabelltvåan BK Olympic med 33 poäng. Imorgon kan dock Lindängens stolthet ta över ledningen igen om man tar poäng på Nosaby IF.
– Tycker att Nosaby IF har flera bra spelare i sitt lag och vi kommer att få ligga på en hög nivå för att ta en ”trea” säger Anders Grimberg.

Ni har chansen att gå upp som serieledare efter onsdagens bortamatch mot Nosaby IF som befinner sig under kvalstrecket. Anser du att det blir en enkel match?
– Vi har nu legat som serieetta många omgångar och då blir man såklart ett lag som jagas och gratis tändmedel för motståndarna. Tycker att Nosaby IF har flera bra spelare i sitt lag och vi kommer att få ligga på en hög nivå för att ta en ”trea”. Att sätta ett bra försvarsspel i en bortamatch är det fundamentala för att ha ett bra anfallsspel. Då menar jag ett försvarsspel som börjar med våra forwards, ibland högt och även lågt när det behövs. Dom har ett fyndigt anfallsspel och då måste samtliga göra sitt jobb.

Ert förra möte vann ni med klara 3-0. Din uppfattning om dagens Nosaby IF?
– Visserligen blev det vinst hemma mot Nosaby IF men nu är det en ny match, tillika på deras hemmaplan. Vi har jobbat i veckan på några överraskningsmoment som jag hoppas får ett bra utslag.

Hur är status i truppen?
– Vi har Baris och vår målvakt Jesper Anderssson skadade. Annars är det en frisk trupp och ingen som är  avstängd.

Om vi tittar på målprotokollet är ni det lag i serien som släppt in minst mål. Ni har heller inte gjort många mål framåt. Hur kommer det sig?
– Det stämmer. Vi har haft ett stabilt försvarsspel som vi underhåller med jämna mellanrum på träning. Två bra målvakter som konkurrerar med varandra. Framåt skulle vi såklart vilja sätta dit några fler bollar men chanserna saknas inte. Det hade varit värre om vi inte spelar oss till lägen, men det har vi gott om.

Avslutningsvis, hur slutar er match på onsdag?
– Jag hoppas och tror att killarna sätter en diciplinerad och välorganiserad match. Då kommer det offensiva spelat av sig själv…med vinst som resultat.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close