skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialH43HandbollIK LåganIK LåganNyheter

Bildspecial: IK Lågan – H43

Det var seriepremiär i div 2 på fredagskvällen i Lågehallen. Hemmalaget IK Lågan tog emot H43.

Hemmalaget stod som segrare efter matchen med 25-21 (13-11)

Tränare Christian Lindvall i Lågan:
-Efter elva månaders tävlingsvila var dagen D äntligen kommen. H43 Lund mötte vi förra hösten, innan serien stängdes, och då lyckades vi med nöd och näppe vinna med uddamålet. Vi hade då stora bekymmer med deras offensiva försvar och lyckades inte lösa det sex mot sex utan var tvungen att spela sju mot sex. Den sitsen ville vi inte hamna i, så vi förberedde oss bättre under sista träningsveckan denna gången. Vi förstod också att H43 skulle förbereda sig på vårt sju mot sex så det skulle vi inte bjuda på. Jag är såklart väldigt nöjd med hur vi gång på gång luckrade upp deras försvar och skapade fina lägen i anfallsspelet och att vi till slut fick ner dom i 6-0 försvar. Fler av mina spelare var tacksamma för det, för vi var ordentligt trötta vid det tillfället. Att vinstmarginalen stannade vid endast fyra mål ska dom tacka sin duktiga målvakt för. Han gjorde uppemot femton frilägesräddningar och fick bland annat rejält övertag på en av vår normalt väldigt säkre målskytt från höger.

Jag är också nöjd med det slit som spelarna lägger ner i försvaret. Jag går runt på få spelare och flera spelar i princip 60 minuter. Men dom är erfarna och vet när dom kan återhämta sig. Vår egen målvakt, Rickard Hellström förtjänar också ett omnämnande, femton räddningar på honom är med beröm godkänt.

Nu tränar vi på som vanligt i veckan och åker till Karlshamn nästa söndag.

Tränare Calle Sjödin i H43:
-Jag tycker vi får dåligt betalt på vårat försvarsspel i första halvlek som är riktigt bra. Det står 4-4 lika efter 12 minuter. Hade vi fått i gång vårat anfallsspel så skulle vi haft 10-4 istället. Lågan kommer ingenstans mot oss. Andra halvlek så får vi jaga lite och provar lite olika uppställningar. Tyvärr så får vi inte riktigt träff i vårat anfallsspel. Vi kommer köra lite anfallsspel i veckan för att få det att fungera till nästa match. Vi är ett ungt lag som bara kommer bli bättre under säsongen.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close