skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Frimånaden framskjuten under 2021

Den så kallade frimånaden där amatörspelare kan byta förening fritt utan att behöva lämnande förenings godkännande infaller normalt mellan 15 november och 15 december. På grund av pandemin har seriespelet i år förskjutits så att många tävlingar inte är färdigspelade när denna period infaller. Beaktande detta har Skåneboll därför beslutat att frimånaden förskjuts till perioden mellan den 29 november och 29 december.

Frågan om justering av frimånaden väcktes för första gången i våras. Den fortsatta utvecklingen av pandemin försenade därefter årets säsongsstart. Säsongen har förlängts och vissa serier kommer inte vara slutspelade när frimånaden infaller skriver Skåneboll på sin hemsida.

Det medför en risk att spelare lämnar en förening med omgångar kvar att spela. Något som kan påverka den aktuella föreningen men även andra lag som gynnas av att en konkurrent försvagas. Risk finns att utgången av serien och därmed den sportsliga rättvisan påverkas.

Skåneboll har därför beslutat att frimånaden för säsongen 2021 är framskjuten till perioden mellan den 29 november och 29 december 2021.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close