skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Två skåningar i U19-landslagstrupp

I september hade den nya förbundskaptenen Jonatan Brolin sin första samling med U19-herrlandslagsspelare på Bosön. Två skåningar återfinns i den första matchtruppen till fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour som spelas i Tjeckien den 15-17 oktober.

Malmö FBC:s Johannes Almholt som tidigare har varit kallade till ett breddläger är en av de uttagna spelarna och kommer därför att debutera i landslagssammanhang. Den andra skåningen i truppen är Genarps Ebbe Nordbäck.

– Om jag var glad och stolt senast när Johannes kom med som en i mängden på ett läger så är ju detta många nivåer upp! Härligt och vilken energikick till ungdomssektionen, speciellt pojksidan säger Mikael Jeppsson, klubbchef i Malmö FBC

– Det har varit många svåra beslut men det har varit skönt att få ta ut en egen trupp för första gången. Under lägret i Bosön fick jag hjälp i överlämningen men nu har det varit helt egna val från vår nya organisation säger Jonatan Brolin i ett pressmeddelande.

– Vi har världens bästa lag som arbetsord. Det betyder inte bara de bästa spelarna utan att vi ska skapa det bästa landslaget som kan vinna genom att det finns spelare som är bra på olika saker och kompletterar varandra.

Vad är det för spelare du har velat ha med i din trupp?
– Sättet vi vill spela på gör att vi söker duktiga duellspelare, spelare som spelar med hög fart, som vill sätta press och som förstår vad det innebär att spela med hög press. En annan viktig del är att vi söker spelare som är professionella och ambitiösa i sin innebandy till vardagen.

Utöver lägret på Bosön har förbundskapten Jonatan Brolin och hans stab dessuton sett över 110 spelare på Talang 17-lägerdagar runt om i landet, och det har varit viktigt menar han.

– Från dessa lägerdagar har vi tagit in fyra spelare som nu är med i den här truppen. Det är viktigt att vi har den här kanalen och att spelare ser att det går att göra intryck genom olika verksamheter.

Sveriges U19-herrlandslagstrupp

Målvakter:
David Henningsson, Linköping IBK Ungdom
Alexander Ljungström, RIG Umeå IBF

Utespelare:
Ahmad Aldeeb, Strängnäs IBK
Johannes Almholt, Malmö FBC
Lukas Bemström, IBF Falun Utveckling
August Bergkvist‚ IBF Falun
Wilmer Entall, RIG Umeå IBF
Emil Eriksson‚ IK Sirius IBK
Gabriel Erol, RIG Umeå IBF
Emil Fredriksson‚ Skoghalls IBK
Hampus Helj, Karlskoga IBF
Melker Hemmingberg‚ IBF Falun
Simon Hult, Jönköpings IK
Emil Mattsson‚ AIK IBF
Hampus Morelius‚ IBF Borlänge
Ebbe Nordbäck‚ IBK Genarp
Noah Norlander‚ Sundsvall FBC Ungdom
Hannes Nyström, Jönköpings IK
Adrian Söderberg, FBC Lerum Utveckling
Sebastian Theorin, RIG Umeå IBF
William Törngren‚ RIG Umeå IBF
Simon Wedberg‚ IBF Falun Utveckling

Spelschema EFT:
15 oktober 13.00, Sverige – Finland
16 oktober 13.00, Tjeckien – Sverige
17 oktober 09.00, Schweiz – Sverige

Foto: Malmö FBC

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close