skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Innebandyförening uppstrartad i Tollarp

Tollarp IBK.
Så heter den nya innebandyförenings som sedan i höstas är igång.
– Jag har själv alltid spelat och älskat innebandy som sport och när jag fick stöd av två till tränare så kändes det möjligt att vi ska få igång en klubb ordentligt, säger Daniel Lennartsson som är tränare, ordförande och en av huvudpersonerna bakom bildandet av föreningen, till innebandy.se.

Skolungdomarna i Tollarp har under de senare åren utvecklat ett sug efter innebandy – och nu får de alltså chansen att spela i organiserad form i sin hemby.
– I nuläget är det en grupp på 15-20 högstadieungdomar som är igång och tränar två gånger i veckan. Den här säsongen är tanken att spela träningsmatcher samt någon cup under våren för att sen anmäla laget till seriespel nästa höst.
På frågan om det finns planer på att utöka verksamheten svarar Daniel att de på sikt hoppas att fler tränare ska vilja vara med och starta flera lag i olika åldrar. Han passar även på att skicka en passning till andra som också går i tankar på att starta en innebandyförening på en ort där det inte redan finns.
– Det är inte så svårt, på Riksidrottsförbundets och Innebandyförbundets hemsidor finns bra hjälp med stadgar och annat som behövs för att komma igång.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close