skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Världsspelare klar för Redhawks

Igår var det seriestart för DamEttan Södra. idag presenterar klubben ett nyförvärv. En av världens främsta spelare, 31-åriga ytterforwarden Michelle Karvinen är klar för klubben. Kontraktet sträcker sig fram till årsskiftet och Karvinen ansluter omgående till truppen.

– I Michelle får vi in en världsspelare. Hon kommer självklart att kunna bidra med sina kvaliteter på isen, men vi ser henne även som ett föredöme för resten av truppen, som på nära håll kommer kunna studera henne och ta rygg på en spelare som under lång tid presterat på absoluta världsklassnivå. Vi ser fram emot att lära oss mycket av henne och att hon kan vara med och bidra på vår resa mot säsongens stora mål, ett avancemang till SDHL säger sportchef Calle Wendt till klubbens hemsida.

Michelle Karvinen har rutin från spel på absolut högsta nivå med bland annat fem säsonger i SDHL. Där har hon svarat för 314 poäng på 152 matcher i grundserien samt 59 poäng på 35 slutspelsmatcher.

– Det här ska bli jättekul. Jag har följt Redhawks under min uppväxt och dessutom har min bror spelat för klubben tidigare och det känns lite speciellt att följa i hans fotspår.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close