skanesport_desktop-panorama-1

NyheterPadelTennis

Nu kan högstadieelever spela padel och tennis på skoltid

Nu kan högstadieelever träna padel och tennis på skoltid i Malmö. Fair Play Tennisklubb har skrivit ett avtal med Malmö Idrottsgrundskola som innebär att klubben från hösten 2021 ansvarar för tennisen på skolan och från hösten 2022 även är ansvariga för padelträningen.

Malmö Idrottsgrundskola är en kommunal högstadieskola som dessutom erbjuder elever möjligheten till daglig träning tre-fyra dagar i veckan. Skolan har cirka 250 elever uppdelade på nio klasser, tre per årskurs. Totalt 16 sporter finns med i idrottsprofilen. Tennisträningen och den kommande padelträningen bedrivs på System Verification Fair Play Stadion med Fair Play TK som huvudansvarig klubb.

– Det känns väldigt kul att vi har inlett ett samarbete med Fair Play TK som är en välskött och framgångsrik förening. Tillsammans ska vi nu se till att våra elever får bästa möjligheterna att kombinera sina studier med sina idrottssatsning. Att padel, som är en sport på stark frammarsch, finns med bland skolans idrotter 2022 är extra kul, säger Ola Kjerström, rektor på Malmö Idrottsgrundskola.

Totalt 20 elever tränar tennis på Malmö Idrottsgrundskola med Ulf Johnsson som huvudansvarig tränare. Sebastién Garcia kommer att vara ansvarig för padelträningen på skolan.

– Vi är otroligt glada och stolta över att ha ingått det här avtalet med Malmö Idrottsgrundskola. Det känns fantastiskt att vi kan erbjuda tennis- och padelintresserade ungdomar möjligheten att utöva sin sport på skoltid. Tennisen har fått en rivstart och fungerar alldeles utmärkt. Nu ser vi fram emot att starta padelträningen och hoppas på många sökande bland eleverna som i dag går i årskurs 6, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK.

Foto: Pixabay

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close