skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNK OlympicNyheter

BK Olympic: ”Den största styrkan vi har är karaktär och en vilja att vinna”

Hallå där…Emmanuel Ocaranza, ass tränare i BK Olympic som leder alltjämt serien med 39 poäng och en match mindre spelad. 

Ni har legat i serieledning större delen av säsongen.  Vad är segerreceptet?
– Först och främst så har spelarna varit väldigt väl förberedda både fysiskt och mentalt. Den hårda träning vi lade ner i våras har satt en god grund att stå på. Sen har vi ett starkt kollektiv där alla jobbar stenhårt i försvaret vilket inte minst syns i insläppta mål. Det ett lag med mycket karaktär full av vinnarskallar som vill vinna. Måste även lyfta fram BK Olympic som klubb som satsar på sina ungdomar vilket skapar både en långsiktighet för a-laget men även en tradition att få fram seniorspelare som kan ta nästa steg i sina karriärer. vi har tex två spelare som är födda 04 i truppen varav en som är i toppen av den interna skytteligan.

Var detta er målsättning innan säsongsstart?
– Det uttalade målet inför säsongen var att vinna så många matcher som möjligt och sen har vi pushat varandra för att bli bättre.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Det dröjde inte länge förrän man såg potentialen hos spelarna och deras glöd på träningsplanen så jag kände att det här kan bli riktigt bra. Men jag har väl inte tänkt på tabellen utan mest på nästa match och hitta detaljer att vässa på.

Det börjar dra ihop sig på nu. Kommer ni att klara av trycket och pressen som ligger på er nu för att ta klivet upp till Ettan?
– Den största styrkan vi har är karaktär och en vilja att vinna, vilket vi inte minst visat de två senaste matcherna där vi vänt 1–0 i halvlek till vinst. Det är något Anders Grimberg verkligen lyckats bygga upp under året och där märker man vilken erfarenhet han har både som spelare och tränare på toppnivå.

Kan du se något nu som skulle hindra er att inte stå som seriesegrare? 
– Vi har allt i egna händer. Fortsätter vi att fokusera på att göra vårt jobb så får vi se hur långt det räcker.  Fokuserar bara på att vinna nästa match.

Idag har ni bortamöte mot IFK Karlshamn som är i stort poängbehov om de ska ha en chans att komma ovanför kvalstrecket. Ni vann mot dem i premiärmatchen med 2-0. Tuff match?
– Vi har pratat om att vara fokuserade, inte ge dem något gratis och att vara resoluta i vårt sätt att jobba.

Vad är värt att veta om era motståndare?
– De krigar för sin överlevnad i div. 2 och har några matcher mindre än närmsta konkurrent så de kommer ge allt. Sen har de spelare som spelat på hög nivå. Vi är beredda!

Vad är dina förväntningar på laget och på hur matchen skall se ut?
– Vi ska gå ut och njuta av vår fotboll och situationen vi satt oss i. Jag förväntar mig att Karlshamn kommer vara noggranna i sitt försvarsspel och farliga i omställningen så vår balans och tålamod i spelet kommer att vara en nyckel.

Någon speciell vi ska hålla ett extra öga på?
– Terry A. Svensson är stekhet och gör vad han vill för tillfället. Han drar också på sig mycket uppmärksamhet vilket skapar möjligheter för våra andra anfallare. Det ska bli kul att se vad de hittar på tillsammans.

Hur är status i truppen?
– Vi har några som krigar på hårt rehabcykeln men vår breda trupp täcker upp det fint.

Avslutningsvis, hur slutar matchen?
– Med seger!

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close