skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöNyheter

IFK Malmö inför Qviding FIF: ”Det kommer bli en tuff match idag”

Hallå där…Martin Johansson i IFK Malmö som äntligen vann mot Lindome GIF förra helgen efter fem raka förluster.

Endast sju matcher är kvar att spela. Efter fem raka förluster kom då äntligen en seger i helgens match borta mot Lindome GIF. Ni fick dock en mardrömsstart med 1-0 redan i andra matchminuten. Men ni kunde vända matchen och slutresultatet skrevs till 2-1. Hur kommer det sig att ni vann just denna matchen?
– Det kändes som att vi höll oss till planen, och höll planen fullt ut trots underläge tidigt i matchen. Vi trodde på oss själva och vek inte ner oss trots målet i början och det gjorde att vi växte in i matchen. Laget gjorde en väldigt bra match. Alla poäng är viktiga nu, så alla poäng vi tar är otroligt välkomna. Men det är klart att efter fem raka förluster så gav den här segern energi och en stark tro på att vi kommer ta fler poäng framåt.

Känns det nu som att allt ert hårda arbete nu äntligen ger utdelning och resultat?
– Så är det säkert. Vi gjorde två bra arbetsinsatser mot Oskarshamn och Trollhättan, två topplag som vi stod upp mot väl. Jag tror vi tog med oss den kämparandan in i matchen mot Lindome.

Vad anser du ni behöver förbättra för att vinna resterande matcherna?
– Behöver bibehålla stabiliteten och göra det vi är bra på. Tråkiga svar men det är det det handlar om. Att vara solida bakåt och våga framåt.

Hur är din personliga form just nu, mycket skador?
– Den är väl sådär, har varit skadad fram och tillbaka hela hösten och inte fått kontinuitet i varken träning eller match. Tur att man har några år på nacken nu så att man kan vila sig lite mot sin rutin. Men har tränat på bra i veckan så jag tror och hoppas att jag är redo.

Hur går dina tankar inför lördagens hemmamatch mot Qviding FIF?
– Att vi ska gå ut med självförtroende men också med en ödmjukhet inför att det hårda jobbet ska göras först, för att därefter sätta spelet. Vi ska börja i rätt ände och det känns det som att vi kommer göra.

Qviding FIF ligger på en 12:e plats, men det skiljer bara 3 poäng mellan er. Förra mötet slutade 0-0. Vad vet du om laget?
– Det är ett lag som spelar ett rakt spel, mycket kamp. Det kommer bli en tuff match idag.

Vad kommer att krävas av er för att ta hem 3 poäng?
– Hårt jobb för det första, och sen en stor portion mod.

Hur är status i truppen?
– Vi har ett par borta. Men ett par, inklusive mig själv börjar komma tillbaka.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close