skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSjöbo IF

Sjöbo IF: ”Kommer till match med den starkaste truppen vi haft hittills under säsongen”

Hallå där… André Lindholm, tränare i formstarka serieledaren Sjöbo IF som idag möter IFK Ystad på hemmaplan.

Ni leder serietabellen i div 5 östra. Varför har det gått så bra?
– Vi har hittat rätt i varje enskilda spelares positioner samt att spelsättet sedan en tid tillbaka blivit väl implementerat hos spelarna. Spelarna är hängivna vårt sätt att spela och lägger ner det arbetet som krävs, såväl på träningar som på match och avslutningsvis har vi en hög kravställning på oss själva och varandra vilket gör att vi hela tiden utvecklas.

Var detta er målsättning innan säsongsstart?
-`Vår målsättning var att tillhöra toppen och att ända in i det sista ha betydelsefulla matcher att spela för att ha chansen till serieseger.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Ja det hade jag gjort. Men med respekt för att där finns fler lag i en serie med liknande ambitioner.

Vilken spelare har imponerat mest på dig?
– Har haft god kännedom av spelarna som fanns i föreningen och även god kännedom av spelarna vi tog in till denna säsong så att jag skulle bli imponerad är inte troligt då jag vet deras kapacitet. Med min kravställning så blir det inte lättare för killarna…. Men jag tycker det är jäkligt kul att Melker Olsson A-lags debuterat i år och att han gjort det jäkligt bra i målet dom matcher han stått, Simon Hallberg har etablerat sig i A-lagssammanhang, Fabian Nilsson har också etablerat sig i startelvan i sin nyfunna position och gör poäng i dom flesta av våra matcher, Viggo Löf som blivit uppflyttad i A-laget i år som 15-åring och tagit en cementerad plats i matchtrupperna. Nu blev det många spelare tillslut men det är detta som imponerar mest på mig.

Idag möter ni fjärdeplacerade IFK Ystad FK på hemmaplan. Vad vet du om era motståndare?
– Jag vet en hel del om IFK Ystad. Är inte särskilt förvånad över deras senaste resultat som gett dom kliv upp i tabellen.

Någon speciell vi ska hålla ett extra öga på?
– Ingen speciell men Ystad är ett kollektiv som är offensiva sitt sätt att spela och gör många mål.

Hur är status i truppen?
– Kommer till match med den starkaste truppen vi haft hittills under säsongen så det känns bra. Vi har sedan tidigare långtidsskador på Mathias Persson och Elias Dagner.

Vad krävs för vinst?
– Det kommer krävas att varje individ är förbered för att kunna prestera, att vi som lag lägger ner det arbete som krävs och att vi vill vinna detta mer än våra motståndare. Matchplanen har vi klar och att följa den blir också en nyckel till 3 poäng. Vi är obesegrade i 9 matcher, vi har vunnit 7 raka matcher, vi har bara vinster på vår hemmaplan i och med detta ska vi med ödmjukhet men också med ett stort självförtroende gå ut till matchen på söndag.

Avslutningsvis, vem blir er främsta utmanare om seriesegern?
– Det blir Åhus Horna.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close