skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

”Nu går vi in i en period där vi möter en hel del lag som håller till i den nedre delen av tabellen”

Hallå där…tränare Björn Peters i KSF Prespa Birlik som just nu innehar bottenplaceringen i tabellen med 16 poäng och idag möter bottenkonkurrenten Nosaby IF på bortagräs.

Ni återfinns just nu längst ner på den förargliga jumboplatsen. Vad anser du själv krävs av laget och allt runt omkring för att avancera i tabellen?
– Nu går vi in i en period där vi möter en hel del lag som håller till i den nedre delen av tabellen. En hel del av lagen har vi vunnit mot senast som t.ex. Eslövs BK och FBK Balkan. Vi måste ta poäng borta. Det räcker inte med att vara starka hemma.

Tycker du att ni har potential i form av spelare osv att stanna kvar i div 2?
– Vi möblerade om rejält i somras och den trupp som finns idag håller utan tvekan för div 2. Därav har de flesta poängen trillat in de senaste månaderna.

Eller tycker du att det är läge att börja om/ starta upp igen på nytt med att ta ett steg ner i seriesystemet? – Just nu fokuserar vi på att hålla kvar klubben i div 2. Oavsett division så vill vi bygga på lång sikt och behålla många spelar som möjligt. Vi har en bra stomme att bygga vidare på.

Idag möter ni Nosaby IF på bortaplan. Ni ha samma poäng så det väntas bli en riktigt tuff tillställning eller är en måstematch?
– Precis som oss kommer Nosaby göra allt för att ta sista chansen. De är nog inte nöjda med nuvarande tabellplacering. De bytade nyligen tränare och det skall bli intressant att se hur de ställer upp.

Vad krävs för vinst?
– I varje match är vi duktiga på att skapa chanser, viktigt att vi gör ett tidigt mål. Jag är inte så oroad över försvarsspelet, det har fungerat bra. Idag får tillbaka en hel del spelare från avstängningar.

Någon speciell vi ska hålla ett extra öga på?
– Ivan på anfallet. Har gjort en hel del mål senaste matcherna.

Hur är status i truppen?
– Inga skador eller avstängningar.

Avslutningsvis, var hittar vi er i tabellen när summeringen görs i efter sista omgången?
– Förhoppningsvis på rätt sida av nedflyttningsstrecket.

Foto: PB

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close