skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNK OlympicNyheter

Omid & Javid – den unga tränarduon i BK Olympic U19

Hallå där…Omid Bornaei och Javid Hosseini, ung tränarduo i BK Olympic U19.

Ni är endast 23 år gamla och kanske den yngsta tränarduon i de högre nivåerna som coachar ett U19 lag. Eftersom ni jobbar och studerar, hur hinner ni med tränaruppdrag?
– Bra fråga faktiskt. Skulle vilja påstå att det mesta handlar om planering och hur man väljer att disponera sin tid. Att man inte har tid med flera saker i livet samtidigt är struntprat, allt handlar om disciplin och planering.

För oss som inte känner er, vem är Omid och Javid?
– Haha vi är inte så mycket för att prata om oss själva, men i det stora hela är vi två ganska simpla individer. I dagsläget går vi 4:e året på Läkarprogrammet i Lund. Jobbar deltid vid sidan om och har ett U19 lag som vi coachar tillsammans. Universitetet och fotbollen tar såklart otroligt mycket tid, men är det något som man gillar och brinner för så tänker man inte på det så mycket, det kommer naturligt.

– Vi har båda brunnit för fotboll i stort sett hela livet. Har som spelare båda två varit i ett flertal klubbar under ungdomsåren, men aldrig på någon hög nivå utan snarare för att det var något som man älskade att göra på fritiden. Jag (Omid) började faktiskt min tränarkarriär i Lindeborgs FF som 15 åring och hade ett P9 lag som jag hade upp till 15 års åldern. Därefter så blev det Olympic och U19 som jag har varit engagerad i det senaste 1,5 året. Förra året med Mohammed Mekahal som kollega, och i år med Javid.

Vad krävs för att vara en bra tränare?
– Det finns väl ett flertal egenskaper man måste besitta eller utveckla fram för att vara en duktig tränare. Nästan omöjligt att säga exakt vad som krävs. Men bra egenskaper är att vara driven, tekniskt kunnig, skapa förtroende, vara tydlig och självkritisk samt ödmjuk. Viktigt att alltid ha i åtanken att man kan lära sig mycket från andra. Det finns många duktiga tränare inom Skånefotbollen.

Hur skulle du vilja sammanfatta er säsong hitintills?
– Vår säsong hitintills har varit väldigt bra. Fokus i U19 fotbollen är inte bara resultat, utan även prestationen då det är “seniorförberedande fotboll”. Vi spelar en fin och attraktiv fotboll, med förmodligen seriens yngsta trupp. Att vi även fått med oss bra resultat på vägen är pricken över i:et. Laget jobbar otroligt hårt vecka in, vecka ut, och det är otroligt roligt för oss som tränare att se.

Har ni ett bra samarbete med med seniorlaget?
– Självklart. Väldigt mycket samarbete skulle vi vilja påstå. Vi har tre spelare som är uppe och tränar regelbundet med A-laget, och andra som är uppe och tränar med de med jämna mellanrum. Det är en bra dialog som vi för dagligen med Anders Grimberg. Ibland handlar det om träningar, och andra gånger om matcher.

Laget ligger trea i tabellen. Har ni lag och kapacitet till att ligga högre upp?
– Hhhmmm… skulle nog vilja påstå att det är spelarnas otroliga driv och deras vilja för att utvecklas. Vi ställer mycket höga krav på killarna, något som de tar sig an med rätt inställning. Har haft en otroligt brant utvecklingskurva, något som glädjer både mig och Javid. Samtliga lag i serien håller en väldigt hög nivå, så tabellen kan egentligen se ut hur som helst. Men om frågan är om vi kan ligga högre upp i tabellen, så är svaret ja. Har haft en hel del otur med resultat, men så är det. Fotboll är inte alltid rättvist.

Hur såg er målsättning ut innan säsongsstart?
– I och med vi har den unga trupp som vi har, så är satsningen egentligen till 2022. Målsättningen är dock alltid att försöka spela fin fotboll, få med sig bra resultat samt att tränare, spelare och laget ska utvecklas.

Avslutningsvis, var hittar vi er i tabellen när summeringen görs i efter sista omgången?
– Det återstår att se, gillar inte att prata i förväg.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close