skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Målfarliga Cassandra Harletun har siktet inställt

Hon kommer från en fotbollstokig familj i Trelleborg där samtliga medlemmar är eller har varit engagerade i fotboll på något sätt. Nyligen skrev hon kontrakt med Malmö FF och gjorde sina två första mål för klubben mot Lunds BK. Skånesport tog ett snack med målinriktade Cassandra Harletun.
– Det har alltid varit fotboll som har gällt i vår familj.

Vem är Cassandra Harletun?
– Jag har älskat att spela fotboll endast sen jag var liten. Det har varit en naturlig grej i familjen då alla har varit i fotbollsvärlden på ett eller annat sätt. När jag var liten så spelade jag alltid fotboll på rasterna och även på min fritid. Är född 2002 och började min fotbollskarriär när jag var 5 år i IFK Trelleborg. Sedan fick jag möjligheten att komma till FC Rosengård och spela. Började på Malmö idrottgrundskola när det var dags för högstadiet. Det var en väldigt lärorik tid och skönt att man kunde träna fotboll på skoltid. Kraven höjdes då det var högt och bra tempo på i skolan men även i klubben på eftermiddagen. Under 2018 var jag med i den svenska F16 landslagstruppen som EM-kvalade mot Nederländerna, Lettland och Georgien. Samma år provspelade jag även för italienska Bologna FC där jag mötte bl.a Juventus i en turnering. Nyligen skrev jag på för Malmö FF, så nu ligger allt mitt fokus där.

Någon tränare som betytt lite extra?
– Har haft många bra tränare i FC Rosengård som har hjälpt och stöttat mig. Men en som stöttat mig extra mycket och som jag har fått så mycket lärdomar av är Elena Sadiku.

Hur har din första tid i Malmö FF varit?
– Den har varit jättebra. Har kommit in i laget och fick ett jättebra första intryck av samtliga när jag gjorde min första träning. Spelarna är superduktiga och alla tänker verkligen fotboll. Intrycket av klubben är proffsig och bara positivt.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
– Skulle säga att mina styrkor är att jag är en teknisk och snabb anfallare med bra spelförståelse. Är en väldigt målfarlig anfallare som ständigt hotar i djupled, dessutom är jag tvåfotad. Min svaghet är att jag är inte så bra när det gäller huvudspelet.

Största ögonblicket i din korta karriär?
– EM-kvalet med landslaget var en upplevelse för livet med allting runt omkring.

Vad har du för mål och drömmar med din fotbollskarriär?
– Mitt mål är att komma så långt som möjligt i fotbollen, men även att ha roligt. Har möjligheten att komma utomlands men vill vara kvar i Sverige då jag har ett jobb som jag trivs med och brinner för och som kan kombineras med fotbollen. Sen får framtiden utvisa.

Du har två bröder, Kevin och Kasper som idag spelar fotboll i Torns IF och FC Rosengård. Kan man säga att ni är en riktig ”Familjen Fotboll”. Har det alltid varit just fotboll som gällt i familjen, eller har det funnit något annat?
– Det har alltid varit fotboll som har gällt i vår familj. Både mamma och pappa har spelat fotboll på hög nivå och sedan blev de att vi också började spela fotboll, och alla tre brinner för det. Pappa var med och spelade mot PSG 1993 med IFK Hässleholm, det var samma år som han kvalade han till Allsvenskan. Min mamma fick frågan om att spela i Malmö FF men hon valde att tacka nej.

Favoritposition?
– Jag och min storebror Kevin är central forward och Kasper som är min tvillingbror är mittback. Alla tre har varit med i landslaget. En kul detalj är att Kasper och jag gjorde våra första mål för vår nya klubb samma dag i år!

Avslutningsvis, berätta något som vi inte visste om dig?
– Något som ni inte vet om mig är att jag jobbar inom daglig verksamhet i Trelleborg, trivs väldigt bra och brinner verkligen för mitt jobb. Det som fungerar så bra med att jag skrev på för Malmö FF är att jag kan kombinera min fotboll med mitt jobb.

Fem snabba…
Favoritlag i fotboll? –  Malmö FF
Favoritliga i fotboll? – Premier League
Godaste maten? – Kyckling med Mango chutney
Favoritmusik? – Lyssnar på nästan vad som helst
Favoritresmål? – Spanien eller Grekland

Foto: Henrik Harletun

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close