skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

Ur ordförandens perspektiv – Per Gärdsell i LB07

Namn: Per Gärdsell
Ålder: 70 år, passionen för fotboll går aldrig över
Yrke: Pensionerad Ortoped
Förening: LB07 
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen
– Var ordförande i Bunkeflo IF 1997-2003, aktiv i bildandet av LB07, lämnade styrelsen 2011 efter 14 år, Blev tillfrågad om jag ville ta över ordförandeklubban mars 2020, på den vägen är det

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– 1200 aktiva spelare, 225 ledare, drygt totalt 1500 medlemmar. 275 barn i kö till föreningen! I höst har vi haft 56 lag i seriespel 8 år och äldre.

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Vårt största problem var, pga vår storlek, allt extraarbete med bl a ständiga ombokningar, svårigheter att kommunicera ut alla ständiga förändringar från stat, landsting och kommun. Eftersom vi är i huvudsak en utesport var det ibland svårt att ”förstå” alla

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Den är i balans, positivt kassaflöde.

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– Vi arbetar hårt efter vår Vision: ”LB07 ska vara södra Sveriges ledande utvecklingsmiljö inom fotboll. Vi agerar annorlunda än andra fotbollsklubbar eftersom vi utmanar traditionella strukturer och normer. Detta gör oss innovativa och ger vår a spelare och ledare en modern utbildning osv….” Vi vill ge pojkar och flickor samma möjlighet, idag har vi 300 flickor i verksamheten.

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
Att vi ständigt tar nya steg i vår utveckling.
– Vi lider mycket av brist på planer, prioriterat långsiktigt arbete. Vi ser en omfattande nybyggnation i vårt upptagningsområde.
– Implementerar vår spelarutvecklingsplan som finns från de yngsta och uppåt
– Utveckla vårt samarbete med Bröndby. Vi finns med i deras ”Masterclass”
– Startar, mig veterligen, Sveriges första Tränarakademi, i en förening. Det är en 2-årig utbildning för personer som vill satsa på tränaruppdraget i större skala.
– Fortsätta vår domarutbildning.
– Utveckla våra extraträningar för flickor och pojkar på fredagar, Förädla våra Camps påsk, sommar och höst, bygga upp en cupstrategi.
– Fortsätta vår starkt prioriterade verksamhet för barn/ungdom, där vi ser våra representationslag som våra ”äldsta ungdomslag”
– Att äntligen kunna träffas i större skala.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Det är en fråga som vi ”sliter” med som många andra föreningar. Vi måste bli bättre. Dock har vi knappt kunna träffa några vuxna under pandemin.

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Att få träffa fler medlemmar. Att planeringen inför 2022 blir optimal. God ekonomi. Att vi hittar vägar som gör att vi kan minska vår kö till föreningen. Att hitta fler ideella personer som kan delta i verksamheten.

Avslutningsvis, tre snabba?
Vår eller Höst – Vår
Köttgryta eller Fiskgryta – Kött
Rödvin eller Vitvin – Rött

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close