skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Hallå där…Christian Örn, ny tränare i Sösdala IF

Hallå där…Christian Örn, ny tränare i Sösdala IF.

Ni ligger just nu på tredjeplats i tabellen. Sedan du tillträdde som ny tränare för klubben har det bara gått uppåt och framåt. Varför har det gått så bra?
– Förmodligen en kombination av saker. I grunden är det ett bra gäng grabbar med en hel del fotbollskunnande. Det vi fokuserat på är ökad tränings- och matchnärvaro. Att tillsammans skapa bra träningar där vi utmanar oss själva för utveckling. Förbättra grundfysiken. Ett gemensamt tänk i försvarsorganisationen, inte bli bolltittande/kreativitet, frihet, mod i anfallsspel. Och att känna glädje, tillhörighet, ambition att utvecklas.

Var detta er målsättning innan säsongsstart?
– Jag tror att Sösdala hade en ambition att vara i toppen denna säsong. När jag kom in handlade det om att snabbt få en bild, lära känna killarna, börja arbeta med det jag beskrev ovan. Min ingång och tanke var att steg för steg förbättras utan direkt målbild.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Jag tänkte inte placering, snarare utveckling.

Vilken spelare har imponerat mest på dig?
– Svårt att plocka ut en, det finns flera. Måste jag välja tar jag Markus Karlsson som tränat, och blivit bättre för varje match. En smart, snabb spelare med en härlig inställning.

Hur är status i truppen? 
– Den är bra, hoppas bara att få tillgång till alla.

På söndag är det då toppmatch. Ni tar emot serieledarna Trepca FC Hässleholm. Vad vet du om era motståndare?
– Har mött dem och förlorat stort. Vi vill göra en bättre match. Deras offensiva spel har både snabbhet och spelskicklighet. Behöver spela tajt och minimera våra misstag på egen planhalva.

Vad krävs för vinst?
– Att vi hittar rätt i hela försvarsorganisationen, anfallsmässigt kan vi såra dem. Ju längre matchen lever desto mer kraft får vi.

Hur slutar matchen och vem avgör?
– Det är en oerhört svår match för oss. Trepcha har många spelare av hög kvalité. Om jag får drömma så vinner vi med 2-1. En av våra mittbackar Melker eller Arvid är värda att få bli matchvinnare denna gång.

Avslutningsvis, var hittar vi er i tabellen när summeringen görs i efter sista omgången?
– Vi ska jobba hårt för att befästa 3:e platsen.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close