skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö City FCNyheter

”Rossi”: ”Hade nog räknat med och ha en 6-9 poäng mer än vad vi har idag”

Hallå där…Georg ”Rossi” Eterovic, tränare i Malmö City FC som kämpar i botten av division 3. Endast 19 poäng på 16 spelade matcher.

Vad är det som gjort att ni hamnat här?
– Vi hade en tuff start med många nya spelare och det har varit svårt och att få ihop alla lagdelar och spelsätt på denna tid. Men grabbarna arbetar på och vi ser förbättringar i spelet. Som alla lag har vi avstängningar och skador men då har vi spelat in andra spelare som haft en längre startsträcka och som sakta växer in i det. Vi fortsätter och arbeta hårt och med vårt sätt o spela.

Hur skulle du säga att er nuvarande tabellplacering står sig i förhållande till er målsättning innan säsongen?
– En tabell ljuger aldrig. Jag ser inte tabellen som viktig utan hur vi presterar efter hand. Men såklart har vi koll på tabellen. Vi har sex matcher kvar och har allt i våra egna händer.

Hade du personligen kalkylerat med en placering i nedre delen av tabellen?
– Efterhand som vi spelat matcher och jag lärt känna spelarna. Hade nog räknat med och ha en 6-9 poäng mer än vad vi har idag. En trygg mittenplacering och då hade min kalkyl varit rätt.

Finns det någon spelare som tagit ”stora kliv” under säsongen? 
– Vi har en hel del bra spelare rent rent individuellt och fotbollsmässigt ligger dom långt fram. Det vi behöver arbeta med är själva laget och hur vi måste arbeta mer för varandra. Det är en process som tar tid i vår grupp och som vi arbetar med mer intensivt nu då vi lärt känna varandra bättre. Spelare som vi arbetat med och tagit några kliv tycker jag är Gash Arbnor med fyndiga uppspel och ett bra spelsinne. Mohammad Ahmad som tillfört ett lugn i vårt spel och en större klokhet. Emin Karaman har ett spel som är högre än nuvarande serie och jag ser honom som en spelare i högre divisioner. Mark Lukic har varit en bra målvakt som bidragit med lugn och har fina fötter samt bra spel under hela året. Tayo Junior Saliu samt Filip Gavran har börjat hitta rätt i sina positioner och ser mycket bättre ut nu. Bara för att nämna några.

Idag möter ni FK Besa på hemmaplan. Vad vet du om era motståndare?
– Vi möter ett spelskickligt lag från Landskrona. Många gamla spelare som haft en utveckling i BoIS. Vi slog dom borta och jag förväntar mig en spelande match med två lag som vill vinna.

Hur är status i truppen? 
– Vi har en hel del borta pg.a av skador och avstängningar men det är bara kul och se nya ansikten som får prova på spel istället.

Vad kommer att krävas av er för att ta hem 3 poäng?
För att ta 3 poäng måste vi ha en prestation som vi hade första 45 minuterna i Trelleborg innan vi fick en spelare utvisad efter 3 minuter i början av andra halvlek.

Avslutningsvis, var hittar vi er i tabellen när summeringen görs i efter sista omgången?
– Vi kommer ligga en bit ovanför där vi ligger idag. Laget har en ambition som säger mer än tabellplaceringen. Men det kommer krävas hårt arbete dessa veckor.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close