skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö City FCNyheter

Klart: Blerim Mulici blir ny sportchef i Malmö City FC

På tisdagen presenterar Malmö City FC en ny sportchef. Då står det klart att Blerim Mulici tar över rollen. Samtidigt står det klart att Roger Mattsson blir ny klubbchef, och lämnar sitt sportsliga ansvar till Mulici.
– City är en fin klubb som har bra organisation och det var inte mycket tvekande där.

Har det varit på gång länge?
– Jag fick ett samtal från Oscar Adlercreutz där vi pratade lite framtid i City och ifall jag hade varit intresserad att vara med på resan som sportchef då Roger Mattsson ska ta ett steg tillbaka som sportchef och vara klubbchef. Absolut tänkte jag det låter som ett spännande uppdrag och City är en fin klubb som har bra organisation och det var inte mycket tvekande där.

När startar du jobbet?
– Den 1 november startar mitt uppdrag.

Vad visste du om klubben sedan tidigare?
– Har spelat emot klubben flera gånger under mina fotbollsår samt att jag tillhörde klubben som spelare halva säsongen 2020. Sen som jag berättade tidigare så är det många eldsjälar i föreningen som verkligen brinner för klubben och som gör ett fantastiskt arbete dag in och dag ut.

Vilka förväntningar har du på klubben?
– Stora förväntningar. Jag vill att vi ska växa som förening samt att vi ska utveckla unga spelare och ha en stor ungdomsverksamhet så vi kan satsa på våra egna spelare inom framtiden och utveckla dem på rätt sätt och sedan slussa dem vidare till större föreningarna i Sverige.

Vad är dina starka sidor som sportchef?
– Det återstår och se!

Egen målsättning?
– Att ta fram unga spelare till föreningen och ge dem chansen att utvecklas.

Har du redan några nyförvärv på gång?
– Jag har fört lite samtal med några spelare men inget är klart förens det är påskrivet.

Hur viktigt är det att klubben ”stannar kvar” i div 3?
– Det är jätteviktigt! Man kan skriva jättemycket hur viktigt det är för klubben men vi håller det kort just nu.

Avslutningsvis, vilket är ditt drömförvärv?
– Han har varit min favoritspelare sedan han var 10 år gammal och jag själv har tränat honom i IFK Malmö och BK Olympic. Bassam Ahmad från Österlen är mitt drömförvärv!

Foto: MCFC

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close