skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Tung seger för H43 Lund i tidiga seriefinalen

Två obesegrade talangfulla lag gjorde upp när Kalmar tog emot H43 Lund.
Skånskorna ledde hela matchen fram till den 57:e minuten, och i ett avslutande drama kunde de packa hem båda poängen i bussen hem.

3-1-0 på de fyra inledande omgångarna innebär att H43 Lund fått en fin start på seriespelet, där vinnaren går direkt till division ett och två lag får kvala.
Blott åtta insläppta mål i halvlek, ledning 12-8, indikerar att målvakts- och försvarsspel verkligen satt.
I andra halvlek blev det dock nervöst för Hampus Kretz som fick äran att leda laget för en dag. Kalmar åt sig sakta in i matchen och med två minuter kvar var de ikapp – 21-21. Linnea Lundins femte mål som kom att betyda 22-23 skulle dock bli matchens sista. Kalmar fick inte utdelning på sitt sista anfall.
Maja Stråhle i mål landade på fina 40 i räddningsprocent och andra som kan framhållas är Amanda Mattisson med sina sex mål (flera avslut satt via svart-svart uppe i klykan) samt mittförsvararna Isa Brandt och Isabella Grahm.

Serieledande H43 Lund tar sig i nästa omgång an H65 Gordies på hemmaplan.
Den matchen spelas på lördag klockan 14 i Idrottshallen och alla intäkter i samband med den matchen går oavkortat till Bröstcancerfonden.

För den som inte kan gå på matchen går det utmärkt att bidra på länken nedan.

https://egeninsamling.brostcancerforbundet.se/gava/5-17205?v=20211020092131&justEdited=true&justCreated=true&fbclid=IwAR1hb2VHiskY65LIvCsz-fQ5lavBWeCcKp7vmt4HthhYBDxtunNwKeVHB4s

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2