skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollIFK MalmöNyheter

Bildspecial: IFK Malmö – FC Linköping City

Match i Ettan södra på Malmö stadion. I helgen besegrade IFK Malmö gästerna FC Linköping City med hela 4-0. I och med segern är IFK Malmö klara för spel i Ettan även 2022.

Segersiffrorna skrevs till 4-0 (1-0).

Målskyttar: Jakob Andersson, Gustav Hillstedt och 2x självmål.

Tränare Per Harrysson i IFK:
-Vi kom ut aggressivt och tog direkt tag i taktpinnen. Hade mycket boll och Linköping slog ifrån sig samtidigt som vi kopplade mer och mer grepp om matchen. Elliot får en chans på frispark som keepern räddar snyggt. Vi fortsatte att mata på och hålla ett högt tempo och ett ordentligt tryck som till slut resulterade. Efter en bollstöld av Emil och en snygg djupledsboll kom Hillstedt perfekt i ytan bakom backarna och avslutade på ett tillslag utan chans för keepern.

Efter målet fortsatte vi trycka på men i slutet av halvleken hade vi en lite sämre period då Linköping tilläts sticka upp, dock utan att skapa några direkta målchanser.

I paus pratade vi om att fortsätta trycka för att inte ge dem chans att låta matchen utvecklas till att bli en match i lågt tempo. Ganska tidigt i halvleken tvingar Emil Johansson en försvarare att foula honom med frispark som resultat. Denna slår Emil Jönsson mot mål så pass bra att en bortaförsvarare tvingas nicka i eget mål.
Vi slår inte av på takten utan driver på varandra och inte lågt därefter gör vi 3-0 efter det att Hillstedt tagit skott. Skottet tar på en försvarare och ställer keepern helt.

Slutresultatet fastställs av Jakob Andersson på en retur efter en fast situation. Vi har flera bra chanser att utöka vår ledning men närmare än ett stolpskott av Emil Jo kommer vi inte.
Matchen som sådan var en match där vi kommer upp i en bra prestation. I denna serie behöver alla i laget göra fina individuella prestationer för att vi som lag skall kunna ta poäng. Denna gång lyckades vi fullt ut med detta och då satt 3-poängaren där tämligen säkert.
Vårt primära mål är härmed uppnått; att klara nytt kontrakt. Nu ska vi försöka avsluta serien på absolut bästa sätt så att vi kan uppnå vårt sekundära mål med säsongen; att bli bästa nykomling i serien.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close