skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheterTorns IF

Torns IF öde kan hamna i händerna på…Lunds BK

Poäng borta mot formstarka Åtvidaberg, som senast spelade oavgjort mot topplaget Skövde.
Det är vad som krävs för Torns IF om man ska vara säkra på att förnya kontraktet i Ettan Södra.
Vid en förlust ligger Torns öde i händerna på… ärkerivalen Lunds BK.

Lunds BK har redan säkrat kontraktet och kan rentav bli ett lag för övre halvan (ligger sjua för dagen) inför lördagens på många sätt ovissa slutomgång.
Efter att säsongen 2020 ha varit uträknade i omgångar behövde Lunds BK likväl en del resultat med sig för att överleva.

Genom att i sista omgången besegra Lindome med 4-1, samtidigt som Torns IF krigade till sig 1-1 mot Eskilsminne fick LBK chansen att kvala sig vidare (på Eskilsminnes bekostnad).
Det är ingen överdrift om man påstår att Torn hjälpte Lunds BK att klara kontraktet den gången. Nu har ”Krubban” chansen att betala tillbaka. Och dessutom få två Lundaderbyn (LBK vann både derbyna i år) på köpet – istället för bussresor till Åtvidaberg, Jönköping eller någon annan världs ände.

Då – liksom nu – har Stefan Jansson under säsongen gång fått axla en tränarroll, även om det varit väldigt olika händelseförlopp.

Om vi går direkt på sak. Hur tror du gemene LBK:are resonerar; ”Skönt att kunna lira ner Torns IF i division två” eller ”Gött med derbyn även nästa säsong, sex lätta poäng ju”?
– De har allt i egna händer… det hade vi inte vi. Jag tror de flesta i laget tycker om Torn och vill ha dem i serien. Det är roligare med derbyn och det är bra för regionen med fler Ettan-lag, bra för alla. Derbyn saknar man inte förrän något lag försvinner av någon anledning. Jag var med i flera derbyn med Eskilsminne och Högaborg, det var härligt och skoj. Men när Högaborg åkte ur så saknade man det där. Det är samma sak med derbyna i Hässleholm.

Mot Lindome luftade ni truppen, bänkade målkungen Filip Bohman, lät junisar få speltid och svarade för en första halvlek som sannolikt var säsongens sämsta, varpå matchen förlorades med 0-3. Vad talar för att ni ska göra en väldigt mycket bättre match nu – vilket kommer att krävas för att kunna slå ett formstarkt Assyriska som slåss för livet?
– Mycket! Filip och David Sax hade varit sjuka i veckan och orkade inte starta. Rebin Asaad som inte kunde spela då på grund av ryggont har tränat för fullt i veckan och är med nu. Bozidar Velickovic var avstängd mot Lindome och tillbaka nu, så vi är på många fötter starkare den här matchen. Inga avstängningar stör.

Du har sagt förut att du inte ska fortsätta som tränare i A-laget, men det tror vi vad vi vill på. Hur ser du själv på din roll i föreningen i framtiden?
– När det blev som det blev i år fick jag bli mentor för Igor och Thierry som behöver någon att bolla med. När man är ny och ska ställa sig där och få ansvaret som huvudtränare så behöver man någon att bolla med, allt från taktik och hur man tänker i olika situationer. Ibland måste man vara cynisk. Som med Lindome borta, då kan man inte spela ett visst typ av spel när många saknas. Då hade det kunnat gå ännu sämre.

Men hur blir det för din del 2022?
– Vi håller på att titta på olika lösningar, jag och klubben. Min roll just nu blir ”för mycket överallt”, jag behöver jobba med de saker som klubben behöver mer. Så vi letar efter någon ny i en liknande roll som jag haft i år.
Om Torn torskar mot Åtvidaberg och ni vinner mot Assyriska efter en demoncoachning – vilken favoritwhisky har du, utifall ”Holken” i Torn skulle undra?
– Jag är inte så förtjust i whiskey, speciellt inte de rökiga. Hellre någonting lent till min Irish Coffe.
Annars kanske du gillar perenner?
–Jovars…

Slutomgången på lördag:

Lunds BK-Assyriska IK

Torns IF-Åtvidabergs FF

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2