skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Jumbolaget Winnö IF: ”Bristen på rutin har dock lyst igenom i flera matcher”

Hallå där…Michael Engleson, tränare i  Winnö IF som ligger ”toksist” i tabellen 

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Inte alls vad vi förväntade oss när säsongen började. Tyvärr har vi tappat många av de rutinerade men har spelat stora delar av säsongen med unga energiska spelare. Bristen på rutin har dock lyst igenom i flera matcher. Vi har stundtals spelat bra fotboll men för många misstag har gjort att vi tappat även jämna matcher.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Vi har haft problem. Dels pga motivationen har sjunkit i takt med förlusterna men även att många av de äldre har slutat. Varianten dubbelserie utan kval hade varit det bästa. Med den två covid åren har kostat på.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Skulle säga vår målvakt Erik Svensson. Han har utvecklats mycket i takt med att han fått stå mer och mer. En lovande -03 målvakt. Men flera av de unga spelarna födda -00–03 har tagit för sig. Där har vi 4-5 st som kastats in i A-lagsfotbollen och tagit sitt ansvar.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite?
– Vi har spelare som åkt till fel idrottsplats i tron att vi spelar borta. Har spelat matcher under året med laget där enbart en spelare som inte var född på 00-talet. Så det har provats det mesta under året.

Hur ser det ut inför nästa säsong?
– Det behövs förändringar och det är väl på gång. Kan Winnö behålla de unga spelarna och samtidigt få tillbaka lite rutinerade så kommer det att bli riktigt bra framöver.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Mitt avtal går ut och har inget klart till nästa år. Kommer inte att vara kvar i Winnö dock, det behövs även en ny röst och ny motivation. Har dock trivts jättebra. Kanske dags för ett ledigt tränarår efter 20 år som tränare.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – NEJ NEJ…När ska mål firas? Tanken är bra men det fungerar inte praktiskt i en bedömningssport.

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – Konstgräs men fotboll ska spelas på gräs.

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – Pizza

Favoritlag utomlands? – Inget speciellt faktiskt. Räcker långt med Malmö FF.

Bästa uppvärmnings musiken? – Rock

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close