skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHörby FFNyheter

Roger Fäldt i Hörby FF dam: ”Ett år som vi måste vara nöjda med som nykomlingar”

Hallå där…Roger Fäldt, avgående tränare i Hörby FF dam.

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Ett år som vi måste vara nöjda med som nykomlingar, vi klarade kontraktet som var det primära målet. Många uppflyttade 05/06 tjejer som gör sitt första senior år med bravur. En mycket tung uppgift som de delat med de övriga lite äldre spelarna. Bara så tacksam att jag fått vara med på denna resa med detta laget.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Tycker det var ett bra beslut, många matcher och det är ju det man vill. Dock lite mindre uppslutning på den senare tid men lite naturligt då vi redan var klara och det blev lite mer skoj på träningarna och inte samma fokus.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Först vill jag framhäva de spelarna som varit kvar sedan nedläggningen i div 2. De har verkligen visat sig lojala till föreningen och dragit ett stort lass till att de unga tjejerna kommit in i laget och fått växa i sina roller. Tuva Johansson, Tilda Linden, Jessica Stenlund och Shpresa Seferi  Hoppas jag inte glömde någon nu! Sen den som tagit störst kliv i sin personliga utveckling måste jag se att Milla Thim har gjort. Hon har haft en fin utvecklings kurva.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite?
– Det som fastnat är kanske två matcher, Önnestad och Sibbhultsmatcherna hemma. Vinsten mot Önnestad, 3-2. Målet i slutminuterna av Lejla Selava. Förlust mot Sibbhult, men två starka kollektiva insatser som gör mig varm i hjärtat av tjejernas insatser. Sedan får vi inte glömma Johanna Albrektsson två fina mål mot Edenryd på en ny position som slog ut väl. Kul för henne efter allt slit hon lagt ner. Vi har kört många spelsystem i år. Många borta pg.a av olika saker nästan varje match gjorde att jag försökte hitta balansen, därav de olika spelsystemen.

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Hörby FF dam har en ljus framtid med de spelarna som föreningen har. Kommer ett par vassa tjejer underifrån som vi redan nu låtit testa damsenior fotboll. Ge dem lite tid så om några år blir detta kanon. Hoppas verkligen ingen lämnar utan tjejerna ger det lite tid då Hörby FF som förening ger dem fina möjligheter att förkovra sig och växa.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Går in i ny roll som ansvarar för ungdomsutveckling i ett nära samarbete med ungdomstränarna/ansvariga och föreningen. Detta tror jag starkt på. Föreningen har bra ungdomstränare så detta skall bli intressant och mycket stimulerande. Samtidigt kommer jag vara assisterande till damlagets nye tränare, så lite dubbla roller men ser verkligen fram emot detta.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Nej

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? Knackig gräsmatta.

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? Något grillat och rött vin.

Favoritlag utomlands? Liverpool

Bästa uppvärmnings musiken? Inget speciellt. Laget som avgör.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close