skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs BKFotbollNyheter

Peter Olsson lämnar Eslövs BK: ”Det blir på läktaren”

Hallå där…Peter Olsson, tränare i Eslövs BK. 

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Får vara nöjda med att vi stannar kvar i div 2, vi var trots allt rankade att bli sist av alla utom oss själva då vi hade hoppats på att vara några placeringar högre än vi slutar.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Helt rätt att spela dubbelserie blir mest rättvist så. Har haft en bra trupp där alla varit på gott humör hela tiden och absolut inga problem med närvaro. Såklart blev det lite avslappnat när vi blev klara för fortsatt div 2 spel men det är naturligt och även om man gärna vill så är inte de sista procenten där.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Vi har ett ungt lag där många inte har spelat seniormatcher tidigare så utan att nämna någon speciell är det många som har utvecklats under säsongen. Dock är det de som varit med tidigare som har klivit fram när det väl har behövts. Jämnats prestationer och dessutom på en hög nivå har Jens Lynard och Ludvig Hegdal stått för både på träning o match.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite? 
– Tycker att vi har en hel del mål som varit riktigt fina, Omar har ju bankat in några i bortre efter att ha gjort bort sin back fullständigt, vi har Hampus volley på Ekevalla samt några fina spelmål på det där hela laget varit inblandat. Vår materialare/lagledare glömmer eller missar aldrig något för Bo Möllestam håller absolut världsklass!

Hur ser det ut inför nästa säsong? Redan nu brukar man ha en känsla om det blir stora förändringar i truppen eller inre.
– Skulle tro att alla stannar då de flesta behöver några år till i div 2.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Det blir läktaren!

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Ja men i förbättrad version

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – Alltid en bra gräsmatta men annars är ju dagens ungdomar vana vid konstgräs så då får det bli det istället för en dålig gräsplan.

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – Efter seger smakar allt bra så spelar ingen roll.

Favoritlag utomlands? – Manchester United

Bästa uppvärmnings musiken? – Allt utom Rap

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close