skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Ur ordförandens perspektiv – Ola Schnorrenberger i Åhus Horna Bollklubb

Namn: Ola Schnorrenberger
Ålder: 47
Yrke: Etableringschef på Eko Stormarknad
Förening: Åhus Horna Bollklubb
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Började som ungdomstränare som övergick i styrelsearbete. Inne på min andra sejour som ordförande.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Ca 400

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Såklart blev vi också drabbade. Vår loppis som är en stor bidragsgivare och vår cup fick helt ställas in, dock är båda arrangemangen på banan igen. MFF-campen gick att genomföra under ordnade former. 2020 fyllde även föreningen 30 år och det firandet kunde inte heller genomföras.

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Trots ovan så är ekonomin stabil. Mycket kostnader som man har en normal säsong har ju uteblivit samt att bidragen och kostnadskontroll har hjälpt till att hålla oss ovanför ytan.

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– ”Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt”

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
– Åhuscupen under Kristi Himmelsfärd, MFF-camp vecka 30. Samt Fotbollens Dag sista veckan i Juni och kanske med ett försenat 30-årsfirande.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Idag är 2 av 7 styrelsemedlemmar kvinnor vilket vi tycker både är bra och viktigt för dynamikens skull. I rekryteringen av ideellt arbetande personer har vi inte råd att kvotera utan vi är glada för alla som vill hjälpa till, det är svårt nog att få ihop folk. Åhuscupen har dragits igång helt av kvinnor och styrs fortfarande så med tillskott av herrar sista åren. Vi ser gärna att vi blir fler kvinnor både som ledare och i styrelse.

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Som ordförande hoppas jag att vårt A-lag i sin sista match för säsongen lyckas ta sig upp i division 4. Som privatperson så längtar jag, som så många andra, efter en normal tillvaro där Covid är ett minne blott.

Avslutningsvis, tre snabba?
Vår eller Höst – Vår
Köttgryta eller Fiskgryta – Köttgryta
Rödvin eller Vitvin – Vitt

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close