skanesport_desktop-panorama-1

FotbollGIF NikeNyheter

Haris Saranovic i GIF Nike: ”Vi är mycket nöjda med vad vi åstadkommit”

Hallå där… Haris Saranovic, tränare i GIF Nike.

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Vi är mycket nöjda med vad vi åstadkommit. Har skapat ett eget grundspel med många egna produkter och unga grabbar från närområdet. Rent resultatmässigt har vi tagit mycket poäng, gjort massor med mål. Vår spelidé bygger på en aggressiv press och mycket folk i offensiven vilket gör att vi kan tendera att bli lite felbalanserade. Något vi definitivt ska arbeta med inför nästa säsong. Bara att gratulera Ariana FC till en välförtjänt serieseger tror det kommer göra avtryck i tvåan nästa år.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– När vi fick reda på att det är en lång säsong som väntar så försökte vi bygga en trupp som var lite större med framförallt lite yngre grabbar som kunde ta en plats vid sidan om och hoppa in när det behövdes. Detta visade sig vara ett mycket bra beslut då vi sedan förlusten mot Åkarp den 28.aug enbart förlorat en match och det mot suveräna Ariana FC (tio segrar och en oavgjord). Humöret och motivationen tröt på alla de sista två-tre veckorna även oss ledare. Men där hittade vi styrka i gruppen och kunde faktiskt ta tre segrar här på slutet.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Mycket svår fråga! Först och främst vill jag lyfta vårt kollektiv som gjort denna säsong möjlig att bli det den blev.
Vi har ett gäng spelare som tagit otroliga kliv under hela året men för att inte lyfta fram stora delar av truppen så vill jag lyfta våra 2000-talister Sebastian Olsson, Axel Gullers Ahlin, Isak Magnusson, Jonathan Svensson, Antonio Radolovic Pavlovski. Ett gäng unga grabbar som spelat stora delar av säsongen och visat god fysik samt goda tekniska och taktiska färdigheter under hela året.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite?
– Matchen borta mot Trelleborg är vår absolut bästa rent spelmässigt (75min) och händelserna efter slutsignalen mot LB07 hade vi gärna varit utan. Efter omgång 4 bestämde vi oss att utgå från oss själva och spela vår fotboll utan anpassa oss allt för mycket till andra. Det ledde oss till en tredje plats.

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Svårt att säga men många av våra grabbar har gjort det bra och är nog attraktiva hos en hel del klubbar. Jag hoppas att dem flesta blir kvar och att vi kan fortsätta bygga vidare denna grund. Med lite spets i truppen kan det säkerligen bli ett mycket intressant 2022.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Varit en lång säsong och just nu är man inte kapabel till några större beslut. Nu ska jag ta en vecka enbart med familjen och vila från fotbollen. Sen får vi sätta oss ner med klubben och se vad för ambition det finns och om vår vision är den samma.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Ja på ett korrekt sätt

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – Gräs oavsett

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – Fortfarande Pljeskavica

Favoritlag utomlands? – AS Roma

Bästa uppvärmnings musiken? – Juggemusik

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close