skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Johan Svensson tackar för sig efter 9 år i IFK Rössjöholm

Hallå där…Johan Svensson i IFK Rössjöholm.

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Så klart en besvikelse när man hamnar så långt ner i tabellen. Vi har haft stor omsättning på spelare från match till match och aldrig riktigt fått någon kontinuitet i det hela. Tyvärr förlorat ”fel” matcher mot lagen kring strecket är också en orsak till att vi hamnat där vi gjort.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Det har varit otroligt tufft sista två månaderna egentligen, jag förespråkade en enkelserie från början alternativt en betydligt mer kompakt serie än vad det varit. Det hade gått att göra annorlunda och betydligt bättre! Inget kval vilket gjort att många lag inte haft ett smack att spela förr samt ovissheten i pandemitider, att då spela längsta säsongen någonsin kändes inte särskilt genomtänkt. Det har varit lika för alla och vi kan inte skylla resultaten på detta, bara hoppas att spelare i klubbar som tappat motivationen hittar den igen till nästa säsong.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Andreas Karlssons kliv ner till mittback har varit kul att se. Edvard Simberg tog steg i sin utveckling när vi hittade rätt med honom som spjutspets.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite? 
– Tänker främst på Bjuvstorp hemma, där vi exploderade och ledde med 3-0 efter 15 minuter. Derbyvinsten mot Munka med kapten Wittsells avgörande i 86:e minuten var också en fin historia.
Mot Hyllinge borta saknades lite i packningen, då fick vår assisterande tränare Figge trycka lite extra på gasen…

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Jag hoppas att det inte blir några större förändringar på ut-sidan, spelare som tappat/kämpat med motivationen får välbehövlig ledighet och kommer förhoppningsvis tillbaka 2022. På pluskontot vet jag att klubben alltid jobbar aktivt, så där lär säkert trilla in lite spelare.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Jag har tackat för mig i IFK Rössjöholm efter 9 år som tränare, i söndags gjorde jag mitt sista framträdande. En fantastik tid med otroligt många kompetenta och fantastiska ledare & spelare som man haft äran att jobba med.
Än så länge är 2022 ovisst, det blir kanske ett år fritt från fotboll.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Nej!

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – En knackig gräsmatta, alla dagar i veckan!

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – En kall öl på flaska!

Favoritlag utomlands? – Arsenal FC

Bästa uppvärmnings musiken? – Den sköter spelarna fint, helst utan att Andreas Karlsson blandat sig i.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close