skanesport_desktop-panorama-1

Bjuvstorps FFFotbollNyheter

Bjuvstorps FF: ”Vi är nöjda, målet detta året var att hålla oss kvar i division 5”

Hallå där…Martin Lönneström, tränare i Bjuvstorps FF:

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Vi är nöjda, målet detta året var att hålla oss kvar i division 5, då vi har haft ett generationsskifte i laget. Har haft en väldigt fin höst som bådar gott inför framtiden. Det är många ungdomar som vi har släppt fram under året och det är vi stolta över som förening.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– För oss har det funkat väldigt bra, gruppen har en fin sammanhållning och även de sista veckorna har vi legat mellan 24-27 stycken på träningarna. Vilken visar på en fin styrka som lag.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Har många, som sagt en stor generationsväxling. Många födda 04-05. Men kanske framförallt Anton Florman (målvakt) att gå in som 15-åring i div.5 och göra det så bra. Det har varit kul att se! Även Elias Jönsson och Filip Migawa som verkligen har växt under året.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite? 
– Varje match är ju sin egen men var väl när vi mötte Båstad (borta) och domaren inte godkände våra tröjor då de var lika Båstads tröjor men två skilda färger i våra ögon men vi fick låna Båstads rosa bortaställ och lyckades även vinna matchen.

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Vi hoppas att vi får bygga vidare med vårt unga lag och såklart att vi kan spetsa till det med både yngre och äldre spelare inför 2022. Men som förening så skall vi fortsätta utbilda våra yngre spelare.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Jag stannar i Bjuvstorps FF även 2022, tycker som sagt att vi har något spännande på gång och det är kul att få vara en del av den resan.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Både och, men hitta ett mer fungerande system.

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – Älskar gräs, men fotbollen utvecklas på ett jämt och fint underlag, därför tror jag att våra ungdomar i Sverige har blivit bättre mot utländska spelare/klubbar.

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – Är väl lövbiff och pommes.

Favoritlag utomlands? Liverpool

Bästa uppvärmnings musiken? – Oj.. finns många bra låtar. Så låter någon annan sköta musiken så löser jag uppvärmningen.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close