skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

Olof Persson i LB07: ”Det sportsliga har varit för ojämnt för att kunna blanda sig i toppen”

Hallå där…Olof Persson, avgående tränare i LB07.

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Resultatmässigt hade vi hoppats på mer. Men det sportsliga har varit för ojämnt för att kunna blanda sig i toppen. Det var ju till och med så att vi räddade kontraktet i näst sista omgången. Tycker att vi utvecklat vårt spel och vi driver matcherna mer och mer. I skarven när jag kom in så var vi något sårbara för omställningar då vi hade en ambition att vinna bollen högre upp i banan. Samtidigt som vi ville ha mer folk med i anfallen. Ska man förenkla något så har effektiviteten framåt varit för pendlande och sen har vi perioder varit lite väl givmilda defensivt.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Helt rätt beslut tycker jag. Det blir absolut dom bästa som hamnar längst upp och dom som presterat sämst som hamnar längst ner.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Vi har en ambition över tid att dom flesta spelarna i A-laget ska ha representerat LB07 i något av våra ungdomslag. I linje med den så känns det jäkligt stimulerande att vi har kunnat ge många unga chansen att spela. Inte bara då och då utan att faktiskt bita sig fast och spela varje helg.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite?
– När vi slog Lödde tidigt på säsongen var en match som sticker ut positivt. En annan är ju gårdagens 11-0 vinst. En som sticker ut negativt var ju vår 0-3 förlust hemma mot ett enormt omställningsstarkt Åkarp. Tror att det var 3 mål insläppta efter 27 min…

Hur ser det ut inför nästa säsong?
– Hoppas och tror att vi kan behålla så många som möjligt. Att våra ”ryggradsspelare” stannar och känner att det är värt att lägga ner ett år till. Sen att dom här unga spolingarna adderar ännu fler poäng till sitt redan fina spel.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Chadie Hotait tar över som ansvarig tränare för A-laget. Det kommer bli riktigt bra. En ung (allting är relativt), ambitiös och driven tränare. Han är redan inkörd i gruppen. Vi ska komplettera med assisterande och målvaktstränare. I LB07 blir det lite rotation på positionerna och vi får se var jag hamnar. Sen blir det fortsatt jobb med MFF:s Premiumtjänst och några akademipass på det.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close