skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö City FCNyheter

”Rossi” i Malmö City FC: ”En poäng från en femteplats är vi helt nöjda med”

Hallå där…Georg ”Rossi” Eterovic, tränare i Malmö City FC. 

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Jag kan inte vara mer tacksam än att vi gjorde en fin höst och tog dom poängen vi behövde. En poäng från en femteplats är vi helt nöjda med.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Det var det bästa beslutet man kunde ta. Det är det mest rättvisa och det är så fotboll ska spelas. Hade det blivit en enkelserie hade jag tyckt det var bättre och avstå seriespelet helt. Spelarna har tagit det bra och vad gäller humöret så har det varit glatt och att få ihop laget har varit som vanligt.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Vi har haft stort fokus på laget och att arbeta tillsammans som ett lag. Ur detta tycker jag vi gjort framsteg och under hösten har det utvecklats mer. Vill nämna en ung spelare som jag tycker tagit kliv och arbetat hårdare på plan och bidragit mer så länge serien pågått. Paul Monac som förbättrat sitt passningsspel och även sin fysik under året.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite?
– Måste nämna en rolig händelse från oss. Borta match mot BESA i Landskrona. Alla utom tre spelare kommer upp fint och i tid till samling. Jag får ett sms om att dessa tre spelare blir 25 minuter sena. När dom kommer är dom smått skamsna men säger bara dom kört fel. Efter matchen frågar jag glatt efter vinsten:
– 25 min sena, hur då?
– Jo Rossi vi körde mot Svedala/Sturup men vi kände att ngt var fel och att det var åt fel håll.

– Till saken hör att föraren/spelaren pendlat till Landskrona från Malmö i två år för något år sedan. Otroligt! Ni kan alla tänka er vad han får för julklapp av sina lagkamrater.

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Vi kommer ha en del nya spelare som vi kommer ta in. Vissa spelare har själv hört av sig och de närmaste två veckorna kommer vi titta på ett par spelare till vi bjudit in. Själv har vi två-tre stycken som vill prova lyckan högre upp i seriesystemet. Samt en del spelare som måste få mer speltid i andra klubbar

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Mitt fotbollsår kommer se bra ut hoppas jag. Klubben vill och vet att vi startat något nytt och vill fortsätta förbättra och utveckla.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej. – Ja

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – Knackig gräsmatta.

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – En fin grillad köttbit och ett glas rött.

Favoritlag utomlands? – Milan/ Hajduk Split

Bästa uppvärmnings musiken? – Peps Persson, Oh Boy

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close