skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVellinge IF

Hasse Mattisson: ”Vi siktade högre men har kämpat med spelet i stort sett hela säsongen”

Hallå där…Hasse Mattisson, avgående tränare i Vellinge IF. 

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– Det är vi definitivt inte nöjda med. Vi siktade högre men har kämpat med spelet i stort sett hela säsongen. Killarna har verkligen krigat och gett järnet men jag har inte lyckats övertyga dom fullt ut med min fotbollsfilosofi.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Självklart ska det vara dubbelserie men för vår del tog säsongen slut i mitten av september när vi hamnat för långt efter Ariana FC och IF Lödde. Då gick luften ur oss och det märktes tyvärr både på träning och match de sista månaderna. Positivt är att en del killar födda 05 har fått chansen att testa seniorfotboll nu på slutet.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Där är en hel del som gjort det bra under året. Ska jag ändå ta fram några så blir det Ludde Johansson som har kapacitet för högre nivåer. En grym poängspelare. Vidare vill jag ge Alfred Andersson cred. Underbar karaktär som alltid ger järnet och som nu gjort sin första seniorsäsong. Sen har vi även Hugo Andersson som håller riktigt hög klass oavsett om han spelar mittfältare eller forward.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite? 
– Får väl säga att matchen mot Åkarp i match 4 i inledningen var viktig för oss. Vi hade börjat med en seger som tyvärr följdes av två förluster och skulle möta Åkarp som hade fyra raka segrar och nog inte släppt in något mål. Var lite orolig inför den matchen faktiskt…Där vann vi med 2-1 efter en riktigt bra prestation och sen kom vi in i en bra trend under sommaren. Något annat som sticker ut är matchen mot IF Lödde borta där vi knappt låna bollen inledningsvis men efter 15 min hade vi ändå ledningen med 2-0 efter två kliniska avslut av Andreas Friis. Efter heroiskt krigande av våra killar slutade matchen 2-2. Lödde spelade riktigt bra och bör nog haft alla tre poängen med sig den eftermiddagen men vi gav aldrig upp utan snodde med oss en pinne hem till Vellinge.

Hur ser det ut inför nästa säsong? 
– Nu har ju Vellinge gjort klart med ny tränare och det gör det ju enklare att förlänga med spelartruppen samt ta in nya för provspel. Det finns en del duktiga yngre killar också som kan ta ytterligare steg nästa säsong. Jag hoppas det blir ett bra år för Vellinge IF.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Jag hoppar av mitt tränaruppdrag så det blir att följa fotbollen från sidlinjen nästa år.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – JA

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – Gräs alltid när det är möjligt. Konstgräs vintertid.

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – Grillat och en kall öl

Favoritlag utomlands? –  Aston Villa

Bästa uppvärmnings musiken? – Måste vara ”Life is Life” som Maradona värmer upp till inför en match med Napoli.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close