skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Jimmie Andersson lämnar IF Lödde för Ystads IF FF

Hallå där…Jimmie Andersson, avgående tränare i IF Lödde.

Ett mycket speciellt fotbollsår är över. Om vi börjar med det sportsliga resultatet – hur sammanfattar du det?
– IF Lödde tog sin historiskt bästa placering någonsin med andraplatsen i division 3. Vi tog även mest poäng i föreningens historia. Det är något alla inblandade ska vara oerhört stolta över! Pratar vi Svenska cupen, så var resultaten negativa. Men det var en fantastisk upplevelse och mycket bra prestationer.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Har funkat hur bra som helst. Humöret och engagemanget har varit på topp hela säsongen och träningsnärvaron har varit hög. Därmed har vi kunnat prestera i varje match och till sist hamna på en andraplats.

Varje säsong brukar det finnas en del spelare som tar stora steg i utvecklingen. Vem eller vilka vill du lyfta fram och varför?
– Många spelare har tagit individuella kliv. Men det som utmärker sig mest är laget. Utanför plan har sammanhållningen förbättrats avsevärt i truppen. Vilket har smittat av sig på plan där vi har kunnat prestera som en gemensam enhet i varje match. Där vi står upp för varandra inställningsmässigt och har varit samspelta taktiskt.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite?
– Spontant sticker tre saker ut. Oliver Lindstedts straffräddning mot Sirius där han limmar bollen. Ingen överraskning dock, då han hade scoutat straffskytten innan och visste exakt var han skulle slå den. Klass! Det andra är Jesper Edlunds förmåga att vara ofarlig i straffområdet. Mannen har spelat i alla 25 tävlingsmatcher i år och lyckats att inte göra mål på ca.2200 minuter. Trots att han har nummer 10! Otroligt. Sist men inte minst, så kommer jag för evigt bära med mig inledningen i bortamatchen mot VMA. Våra första 20 minuter är det bästa jag har sett på gräsrotsnivå. Propagandafotboll!

Hur ser det ut inför nästa säsong?
– Hoppas att spelarna stannar kvar och fortsätter på den inslagna vägen från i år och vinner den där jävla division 3!

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Med sorg i hjärtat lämnar jag killarna i Lödde och kommer att jobba i Ystads IF FF nästa säsong.

5 snabba karaktär frågor:

VAR inom elitfotbollen – ja eller nej – Nej, efter Champions League matchen i tisdags.

Knackig gräsmatta eller plastunderlag? – En omhändertagen knackig gräsmatta.

Bästa maten/drycken efter en tung derbyseger en lördagseftermiddag? – En kall pilsner i ledarrummet med ledarstaben är pricken över i:et.

Favoritlag utomlands? – Borussia Dortmund

Bästa uppvärmnings musiken? – Rock n’ Roll!

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close