skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Lagledare Conny Svensson i Marieholms IS: ”Lämnar inte klubben som sitter så hårt i ens hjärta”

Hallå där…Conny Svensson, lagledare i Marieholms IS

Du är inne på ditt 4:de år som lagledare för Marieholms IS herrlag och kommer att fortsätta med uppdraget även nästa år.
– Ja precis är inne på mitt 4:e år som lagledare för seniorerna. Lämnar inte klubben som sitter så hårt i ens hjärta. Alla runt laget i Marieholm betyder så otroligt mycket för en.

När vi pratades vid i våras var dina förväntningar höga. Du sa att ”laget skulle sluta som ett topp tre lagen”. Nu blev det ju inte alls så utan istället blir ni delegerad från div till 5:an. Vad är din förklaring?
– Ja precis, mina förväntningar var höga. Var laddade och på hugget inför serien med mycket folk på träningarna. Tyvärr åker vi ur serien då vi haft en massa skador och sjukdomar i laget. Men dom som har spelat har gjort det bra på planen. Tyvärr räckte det inte till för att stanna kvar.

Beslutet att spela full dubbelserie med mycket matcher långt in på hösten – hur har det påverkat humör och möjligheter att få ihop fullt lag?
– Beslutet om full serie tycker jag var rättvist för alla lag. Humöret hos killarna tycker jag varit bra även om vi dragits med motgångar.

Fanns det någon särskild match eller någon annan händelse som sticker ut lite?
– Skulle vilja säga IK Wormo borta där Linus Ahlandsberg var het på planen och avgör i sista spelminuten. Vi firar det avgörande målet så pass att vi för en man utvisad! Den matchen sticker ut i mina ögon. Matrialaren glömmer ingenting!

Hur ser det ut inför nästa säsong?
– Det ser bra ut inför nästa säsong. Vad jag vet stannar alla spelare och enda bytet vi gör inför nästa säsong är våran tränarduo. Skulle vilja hylla Anders Nordström som gjort det förbaskat bra dessa tre år han har haft oss.

För din egen del – hur ser ditt fotbollsår 2022 ut?
– Mitt år 2022 blir att ”skämma bort killarna”. Jag stannar och kör på som vanligt. Man ska inte ändra på ett vinnande koncept tycker jag. Trivs bra i Marieholm.

I veckan blev det klart med en ny tränarduo för Marieholms IS efter att Anders Nordström tackat för sig. Vad kan du berätta om dessa herrar?
– Ja det stämmer! Vi har gjort klart med Mats Lilienberg som huvudtränare och Mikael Hellman som assisterande. En duo som jag verkligen tror kommer funka jättebra.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close