skanesport_desktop-panorama-1

HandbollLUGINyheter

LUGIs skyttekung Isak Persson lämnar efter säsongen

Isak Persson spelar sin fjärde säsong i LUGI och vann förra året skytteligan för hela Handbollsligan samt debuterade nyligen i landslaget. Högersexan har nu skrivit kontakt med Bergischer HC inför nästa säsong och spelar därmed klart denna säsong i LUGI innan flytten går söderut.

– Isak Persson har gått framåt otroligt mycket de senaste säsongerna, hunnit med både ligalandslag och A-landslag och med en sådan brant utvecklingskurva är det ju bara en tidsfråga innan utländska klubbar får upp ögonen. Nu har Isak valt att använda en klausul i sitt kontrakt som gör det möjligt att flytta utomlands och han gör det för att det nu känns rätt med både timing och klubb. Vi önskar Isak stort lycka till på kommande äventyr och konstaterar med stolthet att LUGI exporterar ännu en spelare till en stor liga, säger Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.

– Det ska bli jättekul att komma till Bergischer som är en väldigt proffsig klubb där jag kan ta nästa steg i min utveckling som handbollsspelare. Att få spela i den bästa ligan i världen känns kul, men samtidigt är det ett tufft beslut att lämna LUGI där jag trivts superbra enda första dagen här, och i alla år. Man lämnar tryggheten bakom sig men samtidigt känner jag att det är rätt tid att göra det nu. Men just nu är det fortfarande fullt fokus här i LUGI säsongen ut säger Isak Persson.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close